lördag, november 28, 2009

Maud bäst när det gäller

Det är så skönt att veta att vår partiledare, Maud Olofsson, aldrig vacklar när det gäller principerna.

Det är egentligen ganska självklart att man inte bör ösa in skattemedel i privata verksamheter som inte bär sig av sig själv.

Det skulle dock vara så lätt för en politiker att vilja visa "handlingskraft" genom att föreslå riktade stöd, åtgärder och allt vad man kallar det för att blidka en upprörd lokal opinion. Fastän man måste förstå att man samtidigt drar undan möjligheter för fungerande verksamheter att fortsätta att utvecklas. Det är nämligen så att det ju är deras pengar man måste ta för att dela ut till deras konkurrenter som gjort av med sina egna.

Alla jag känner med någorlunda liberala sympatier (och faktiskt en och annan socialdemokrat) tycker att Maud gör helt rätt i hanteringen av bilkrisen. Hon har mod och integritet nog att säga nej till kortsiktiga sockerchocker till förmån för en långsiktigt klok näringspolitik som bygger hållbara ekonomiska muskler.

För den som till äventyrs glömt bort hur Mona Sahlin resonerar kring bilkrisen rekommenderas denna gamla klassiker:

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Agneta Moquist said...

Undrar allt som oftast när jag läser dina enkla, tydliga, "on the spot"- inlägg varför du inte kan underlätta för oss som vill sprida ditt budskap genom att länka upp dessa på fb (i symbios med senaste näringsintag) så att det med minsta möjliga ansträngning skulle gå att klicka på "dela". Det är möjligt att det relativt enkelt går att göra ändå men jag kan inte det...än iallafall. Det är inte så himla många dagar kvar....och vi behöver bli tydligare.

5:40 em  

Skicka en kommentar

<< Home