tisdag, december 15, 2009

100 elsaabar ut i trafiken

Jag brukar ju ganska ofta uttrycka min glädje över Maud Olofssons principfasthet när det gäller krisen i fordonsbranschen.

Min uppfattning är att hon gör helt rätt som inte - som Mona Sahlin tycker att man ska göra - pumpar in en massa meningslösa skattemiljarder till amerikanska storföretag.

På lång sikt blir näringslivet sundare, även om det naturligtvis kommer människor i kläm i strukturomvandlingen. Delvis beror detta på vår trögrörliga arbetsmarknad med LAS och annat, men det är en annan debatt.

Jag har ju tidigare skrivit om det fantastiska företaget Electro Engine och nu är det klart att de ska bygga hundra Saab-elbilar för storskaliga tester. Detta som ett direkt resultat av näringsministerns politik (det framgår i slutet av artikeln).

Det kanske är läge för exempelvis svensk media att fundera på vem som gör mest för miljön. Vänsterungar med gatsten eller entreprenörer med miniräknare?

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Christian Ottosson said...

Jajamen, Maud hör definitivt till de som verkar i denna riktniing. Även om mer kan göras är detta positivt. EV Adapts Fiat 500 är ett annat intressant projekt som levererar elbilar bara inom någon månad; http://www.expressen.se/motor/1.1789439/elbilskriget-i-full-gang samt ang Maud och Electroengie: http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/article696124.ece

10:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home