fredag, januari 22, 2010

Privatisering av arbetsförmedlandet

Då och då blir man påmind om varför man är Centerpartist och när man ser och läser om förslaget om jobbpeng som Centerpartiet genom Annie Johansson bär fram blir man både glad och stolt!

Medan Nya Moderaterna lanserar statssanktionerad könsdiskriminering i form av kvotering, tar Centern ett nytt kliv fram på vägen av förnyelse genom att föreslå en konkurrensutsatt arbetsförmedling.

AMS är en stor myndighet som kostar oerhört mycket pengar. Jag har för mig att man har en budget i storleksordningen 80 miljarder årligen. Samtidigt förmedlas ett mycket litet antal jobb.

Att öppna för nya arbetsförmedlare är att öppna för nya idéer och synsätt om hur matchningen kan gå till. Konkurrens driver alltid upp effektiviteten och med ett vouchersystem hamnar huvudmannaskapet där det ska vara: hos medborgaren!

Detta retar av oklara skäl gallfeber på vänstern. Den unge centerbloggaren Elias Giertz attackeras och hotas av antidemokrater som argumenterar med okvädningsord och debatterar med knytnävarna.

---

Läs även Magnus Andersson.

Etiketter: , , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det finns inga belägg för att det skulle bli bättre. Dessutom finns det inte pålitlig statistik om hur många arbeten som egentligen förmedlas eftersom många slutförda rekryteringsuppdrag aldrig syns i statistiken. Däremot har Riksrevisionen kommit fram till att de privata alternativen som finns idag lyckas ännu sämre, trots att de har färre sökande per anställd. Dessutom kostar det ännu mer pengar än vad AF gör. Nej, en arbetsgrupp full av amatörer som inte vet något som tillhör ett desperat parti dinglande under spärren.

1:24 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hahaha.. vilken idiotkommentar! :-D

4:38 em  

Skicka en kommentar

<< Home