söndag, maj 16, 2010

Långsiktig lösning för sysselsättning stavas företagande

Missa inte PJ Anders Linders ledare idag i vilken han uttrycker oro för att Centerpartiets kloka politik inte får bättre genomslag i opinionen.

SVT Agenda har ikväll ett inslag på temat "Varför lyfter det inte för Centerpartiet". Det finns naturligtvis svar att söka hos oss själva, men en bidragande orsak är de sanslösa förtalskampanjer som Socialdemokraterna driver mot oss.

(S) har (enligt SvD) till och med sjunkit så lågt att man i en utstuderad manöver genomfört ett stort antal djupintervjuer med Centerväljare för att hitta bästa möjliga sätt att skada oss. Slå upp en valfri norrlandstidnings insändarsida så ser du vad jag menar. Med påfallande homogent språkbruk uttrycker ett stort antal "Berit 47" oro för att Centern "svikit sina ideal, landsbygden och mänskligheten", att partiet numera styrs från Stureplan och att vi hatar barn och misshandlar söta djur.

Detta är också en bild som kommuniceras ut med kraft på landets arbetsplatser genom det bisarra fenomen som kallas fackliga valarbetare. En kader om 200 000 arbetare får - istället för att göra det jobb de anställdes för - arbeta som (S)-valarbetare. Och i praktiken motarbeta de företag som betalar deras lön.

Vissa kommer naturligtvis att köpa det socialdemokratiska propagandamaskineriets svada, men det kan mycket väl tänkas att den uppmärksamhet som riktas åt vårt håll faktiskt också väcker ett intresse för vår politik. Vi har en pedagogisk uppgift framför oss, men faktum är att vi inte måste övertyga alla. Det räcker faktiskt med en tiondel för att vi ska klara våra mål i år!

Glädjande är också att ett litet steg framåt i opinionen märks för Centerpartiet i dagens SvD/SIFO-mätning. :-)

Etiketter: ,

3 Comments:

Blogger Nils Lindholm said...

!!!!
200-tusen !!!
Du ska nog skaffa dej nåt typ Exel eller en bättre räknedosa.
Mobiltelefonerna har en benägenhet att inte räkna över 30-bitar.

12:34 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Hur många är det då? (Som jobbar "fackligt" som Socialdemokratiska valarbetare)

8:03 fm  
Blogger Nils Lindholm said...

Det är inte mitt problem.
Du påstår 200-tusen, DU måste ju då kunna påvisa dessa.

MEN vi säger 200-tusen, samt 5-miljoner fackanslutna o 1000:- i månaden.
OM dessa 200-tusen ska kosta 5-miljoner fackanslutna 1 000:- I MÅNADEN så ska dom ha en lön på 300-tusen.

12:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home