onsdag, januari 26, 2011

Mer vänsterterror än islamistisk dito

Just nu står Jimmie Åkesson i talarstolen och ljuger. Den allra lägsta, men också sorgligt effektiva, politiska kommunikativa metoden, är att utnyttja människors rädsla för det okända. Ta fasta på små antipatier mot grupper, bejaka, stimulera och mata sådana känslor tills de väcker sig starkare än förnuftets motkraft.

Om man bryr sig om säkerheten mot terrorism, borde man också bry sig om fakta i frågan. Den islamistiskt motiverade terrorn är (lyckligtvis) mycket liten i Europa. Den är t ex mycket mindre än vänsterextremistisk terror. Den är problematisk inte bara för att den är 40 gånger större; rättsväsendet lyckas inte lagföra särskilt många av dem. Möjligen eftersom man i debatten överdrivit de läskiga musselmanernas förmodade nedärvda benägenhet till våld och terror och därför nedprioriterat annan hotfull extremism.

DN har en bra figur på detta idag.

Etiketter: , ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är väll dock att läsa diagrammet felaktigt, lägger man ihop de som blir arresterade + antal dåd dyker en annan siffra upp. Nu är det väll inte nödvändigtvis kanske så att alla de som blivit arresterade garanterat skulle utföra terrordåd, men att helt ignorera antalet arresterade är nog inte helt korrekt.

11:27 fm  
Anonymous Anonym said...

Skälet till att det blir så konstiga siffror från Europol är fr.a. den spanska lagstiftningen som räknar vandalism som "terrorattack".

Om någon slår sönder en telefonkiosk och skriver "ETA är bra" på kioskväggen kommer detta att räknas som ett "terrorattentat" i Europols statistik för attacker.

Titta på siffrorna: 1.596 stycken! Nästan samtliga dessa "terrorhandlingar" är just den typ av "etno-nationalistiska" och "separatistiska" dåd som jag talar om - och de kommer från Spanien

Sen är det en stor del av Europa som inte ens ingår i dessa siffror, UK och Balkan t ex.

1:03 em  
Anonymous Anonym said...

Fy fan för Utbildningsradions griseri! DET packet ska minsann inte längre få skrämma oss till tystnad.

Har jag uttryckt mig själv klart?

Krossa bÖnstern! Den är vår ohlycka.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

6:26 em  
Anonymous Anonym said...

"Den islamistiskt motiverade terrorn är (lyckligtvis) mycket liten i Europa."

För dumt att bemötas.

Skribenten är en socialistisk medlöpare. Örrrrrk!

6:29 em  

Skicka en kommentar

<< Home