torsdag, mars 10, 2011

Hornstullsincidenten blir bara värre

Alla känner väl till historien från för något år sedan, då två "tunnelbanepoliser", dvs poliser som knäcker extra som biljettkontrollanter i tunnelbanan, begick rov på såväl lag som all anständighet då hotade och tvingade en bloggare att radera bilder på ett "ingripande" som de hade gjort mot misstänkta tjuvåkare.

Nu visar det sig att åtminstone en av poliserna är eller har varit Sverigedemokrat. Det behöver väl kanske i sak varken betyda till eller ifrån om man bara gör sitt jobb bra och enligt lagen och inte låter politiska motiv styra ingripanden. Så har ju då inte varit fallet.

Vad som tyvärr säger så ofantligt mycket om polisens syn på det hela är dock informationschefens kommentar (som jag läser på Nyheter24):

"Carl Larsson hävdar att han aldrig varit politiskt aktiv i något parti och/eller kandiderat i något val. [...] Carl Larsson har ännu inte beslutat hur han ska gå vidare med dessa fakta."

Vadå "gå vidare med dessa fakta"? Är det fakta eller inte? Har han kandiderat eller inte? Det är väl för fan bara att berätta hur det är!?

---
Läs även Aaron Israelsons bloggpost i ämnet.

Etiketter: