tisdag, mars 08, 2011

Stureplanscentern får ett mandat i Norrtälje!

Den centeravdelning jag tillhör, Stureplanscentern, har blivit med mandat i Norrtälje! Historien är dessutom ganska skön. Hans Stergel lämnade Centerpartiet eftersom han inte riktigt kunde förlika sig med den trögrörlighet han upplevde i Norrtäljecentern.

Hans berättar i en intervju i Norrtälje tidning att han fortfarande var Centerpartist, men inte norrtäljecenterpartist. Glädjande nog har Hans Stergel hittat tillbaka till Centerpartiet genom vår avdelning som han upplever mer intressant.

Häromdagen skrev jag ju att jag var en smula mulen på Centerpartiet i Stockholms län för att de stack käppar i hjulet för unga lovande Magnus Andersson i sin ambition att komma in i riksdagen. Nomineringsstämman hostades av just Norrtäljecentern, vilket spelar roll i sammanhanget. Istället för att släppa fram den kandidat som är bäst, så lyfte de fram deras polare, Per Lodenius. Han är säkert jättebra på många sätt, men hur många gånger har du sett honom på tv? Hört honom på radio? Läst någonting i en rikstäckande tidning om honom, eller ens en debattartikel?

Antagligen hör bakåtsträvandet och vänskapskorruptionen ihop. Det är en fruktansvärd sjuka som man måste kämpa emot. För utan utveckling dör idéerna och utan föryngring finns ingen som kan föra fram dem.

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Anonymous Sami said...

Det är just denna typ av korruption som gör att man vill ge upp på politiken. Tråkigt.

11:13 em  
Anonymous Anonym said...

Sami jag håller med.. Men om de kloka ger upp blir de tokiga kvar.

Ett trist dilemma.

/ tobbo

10:42 fm  
Anonymous Anonym said...

Hej Johan!
På vilka grunder drar du slutsatsen att Magnus är bäst? Tror du att de som lanserade Per Lodenius tyckte att han var ett sämre val?
Det har väl alltid varit så att man lanserar sina kandidater, och sedan får den demokratiska processen ha sin gång. Att kalla detta för korruption tycker jag talar mot bättre vetande. Det är odemokratiskt att bara acceptera demokratin när den går ens egen väg.
Gunnar Kjelldahl
C-partist Norrtälje

3:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home