torsdag, april 12, 2012

Strejk vs jobbskatteavdrag

Det konflikten mellan Handels och deras medlemmars företag handlar om är ett löneökningskrav på 940:- i månaden, om jag hörde rätt i morse på radion.

Jobbskatteavdraget är ju något som LO har varit emot hela tiden.

Samma jobbskatteavdrag gav Handels medlemmar ca 900:- mer i månaden redan 2008 och de tre senaste åren har de ca 1500:- mer i månaden efter skatt, även om man tar hänsyn till att medlemsavgiften i fackföreningen inte längre är avdragsgill.

Kanske insatserna borde riktas in för att få till ett 5:e steg av jobbskatteavdraget, istället för att öka kostnaderna för företagen de jobbar på?

---

Räkna här på ditt jobbskatteavdrag.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Anonymous Alex said...

Finns ett stort problem med din argumentation. Handels önskade höjning ska minska glappet mellan handelsanställda och andra grupper för att öka jämställdheten. Procentuella skattesänkningar ökar klyftorna. Därmed är det inte möjligt att sänka skatten istället för att höja lönen, då effekten som efterfrågas inte bara är kronor och ören. Dessutom har du en märklig syn på anställda som en kostnad: Är anställda snarare inte en nödvändighet? iaf för de flesta företagen.

1:47 em  
Blogger Nils Lindholm said...

Men var det inte KI som räknade på att jobbavdraget hitintills sänkt lönerna med nätt 2%
Alltså jobbavdraget blir då ett bidrag till arbetsgivarna men det går över den anställde, så ser det bättre ut o du kan påstå att. . . .

6:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home