söndag, februari 04, 2007

"Högern mördar barn"

Esbati och ytterligare några vänsterbloggare hoppar igång på nyheten att kulturföreningen Södra Fot i år inte kommer att få bidrag från kommunen till sin verksamhet.

Man skräder inte orden. Ali Esbati kallar det "utrensningspolitik" och tycker att det är obehagligt att "dörren är öppen för att straffa kulturinstitutioner".

En socialdemokratisk landstingspolitiker vid namn Johan Sjölander tycker att detta är ett säkert tecken på den fara yttandefriheten under befinner sig i, nu när hans parti inte längre har makten.

Snälla rara. Södra fot är en kulturförening som liksom alla andra sådana kan söka stöd från kommunen för sin verksamhet. Det finns inga garantier för att man alltid ska få stöd.

Innan valet, under vänstermajoriteten, fick Södra fot 3 miljoner (!) för att bland annat anordna ett stort evenemang till stöd för den sittande vänstermajoriteten.

Tycker ni verkligen att det är OK? Att sittande politiker tar resurser som annars kunde användas i skolan, äldrevården eller socialtjänsten för att istället lägga dem på en allsångsfest som bara har ett syfte: Att stoppa sina politiska motståndare...

Jag tycker - som ni säkert förstår - inte det.

Det är dessutom direkt osmakligt att göra detta till en yttandefrihetsfråga. Det är att förringa de som verkligen skulle behöva vårt stöd.

Update: Johan Ingerö skriver mycket bra om detta på sin blogg.

Update II: Aftonbladets/guds Helle Klein skriver om Södra Fots uteblivna miljonbidrag med sedvanlig "skärpa".
...

2 Comments:

Blogger the blogger himself said...

Tycker ni verkligen att det är OK? Att sittande politiker tar resurser som annars kunde användas i skolan, äldrevården eller socialtjänsten för att istället lägga dem på en allsångsfest


Vad är det för neanderthalretorik? Tycker du själv att du är värd att tas på allvar nu?

11:33 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Vadå neanderthalretorik? Tycker du att det är så in i helvete konstigt att man ifrågasätter lämligheten i att lägga skattepengar på att ensidigt stödja en partipolitisk gruppering framför en annan?

3:25 em  

Skicka en kommentar

<< Home