fredag, april 13, 2007

Plattmatch och uddamålsförlust

Jag tycker verkligen att man ska ta debatten, men då måste man ju möta Sverigedemokraterna med en någorlunda skicklig debattör!

Faktum är att Jimmie Åkesson är ganska vass. Efter debatten igår på TV8 framstår han som en vinnare. Tyvärr. Sverigedemokraternas åsikter är otäcka och implikationerna av deras politik är ännu värre.

Jimmie Åkesson förklarar SD's politik och tar upp exempel som visserligen knappast tål en närmare granskning, men det är skitsamma. Om ingen synar bluffen tar man hem potten. Igår gick Sverigedemokraternas partiledare hem med mer än vad han kom med.

Erik Ullenhags försök att kleta diverse hemskheter på motståndaren framstod mest som plumpa, och för någon som inte har någon aning om vilka debattörerna är och vad de står för, hamnade nog sympatierna hos den som tvingades försvara sig.

Den tiden är över då det räckte att peka finger och säga att "han är SVERIGEDEMOKRAT!" och tro att det räcker för att vinna debatten.

Man måste nog faktiskt förklara varför deras politik är otäck och korkad. För det är den.

Etiketter: ,

15 Comments:

Anonymous Anonym said...

Faktum är att flertalet av dessa sk flyktingar är ekonomiska flyktingar.

Anledningarna till att dom vill till just Sverige, av alla länder. Är att här får dom väldigt lätt ett PUT.
Sen har dom ett bekymmerslöst liv att se fram emot.
Livstids försörjning genom generösa bidrag utan något större krav på motprestation. Att få ligga på skinnsoffan och titta på al jazeera hela dagarna. Medan svenskan får slita allt hårdare i ett allt kärvare system för att försörja både sig själv och muhammed.

Hur många "flyktingar har du i ditt hus Johan? Har din dotter blivit kulturberikad av något invandrargäng ännu?

12:42 em  
Anonymous Anonym said...

Nej, håller inte med. Alla är inte ekonomiska flyktingar. En del kommer för att upprätta en lugn och trygg Al Qaida-bas för träning och rekreation mellan Jihad-varven också

12:50 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Självklart är det illa att bidragssystem missbrukas, men det är lika illa oavsett om man är född i sverige eller någon annanstans.

Jag tror att det bor två familjer i mitt hus som har kommit till Sverige som flyktingar. Hårt arbetande och trevliga människor.

Däremot bor det en sur gubbe i grannhuset som luktar konstigt och skäller på barnen. Jag tror att han kommer från Norrköping, så jag funderar på om man inte kan skicka hem honom...

1:58 em  
Blogger marcus said...

Manuell trackback

2:29 em  
Anonymous Robert said...

PUT betyder Person Under Tåg och inget annat, fråga vem som helst som jobbat i tunnelbanan. Slafs.

6:35 em  
Anonymous Anonym said...

Nej, du har fel Johan. Det är inte lika illa om det är en svensk som missbrukar systemen. Vi har nämligen nog av våra egna fuskare (eller brottslingar för den delen) utan att vi behöver importera mer av den varan.

Om en invandrare har fått en ny chans och får stanna i sverige så är det väl det minsta man kan begära att denne inte tackar genom att missbruka bidragsystemen eller begår brott. Inte sant?

8:34 em  
Blogger Emil said...

Anonymous:
Om en svensk har tagits om hand i Sverige hela sitt liv och fått x antal nya chanser, alla på skattebetalarnas bekostnad, så är det alltså mindre allvarligt om en invandrare som kommer hit utan att ha fått hela denna "investering" från staten fuskar?

Att tro att alla svenskar sliter hårdare och hårdare för att försörja invandrare är dessutom inget annat än skitsnack. Invandrarna gör fler och fler av skitjobbet som vi svenskar anser oss för fina för. Hur ofta kan du köpa mjölk runt midnatt i en butik ägd av en "svensk"? Hur ofta ser du "svenskar" städa eller liknande för sin lön? "Svensken" som du är så stolt för skall antingen ha ett enkelt, "fint", icke ansträngande och samtidigt välbetalt jobb eller sp tycker han att han har rätt till bidrag.

11:53 em  
Anonymous Anonym said...

Emil: Ja det är mindre allvarligt eftersom den svenske återfallsfuskaren/förbrytaren är sveriges eget bekymmer. Mer allvarligt blir det om vi exporterar svensken till något annat land som får ta hand om honom.

Den invandrare som har fått chansen att stanna i sverige och som tackar för sig genom att utnyttja sitt nya lands bidragssystem eller begå brott kommer enbart hit och förvärrar problemen ytterligare. Att det finns stora problem med invandrarnas brottslighet ser man inte minst genom BRÅ's rapport och av att internerna på våra tunga anstalter har 75% invandrarbakgrund. Man behöver bara glänta på skygglapparna en smula och använda lite sunt förnuft för att inse vilka problem vi skaffar oss. Pröva det.

Vem har pratat om "alla"? Det räcker att konstatera att tillräckligt många invandrare inte sköter sig och att detta har ett stort genomslag på det bidragsfusk och den kriminalitet vi har i landet nuför tiden.

Där jag bor natthandlar jag min mjölk av en "svensk" i en butik som ägs av en svensk och varenda en av de städerskor jag ser om dagarna är "svenskar". Det är ett De flesta invandrare som jobbar driver pizzerior, så länge dom går mellan razziorna, övriga driver bara. Det är sällan man ser invandrare på vanliga kneg där jag bor.

8:45 fm  
Blogger Emil said...

Anonymous:

Får man komma på studiebesök? Det hade varit intressant att se denna värld som du bor i med egna ögon, jag har inte stött på något sådant fenoment någonstans i Sverige hittills.

1:24 em  
Anonymous Anonym said...

Emil: Det är bara att åka till någon stad eller samhälle i norrland. Där har du ditt studiebesök.

2:01 em  
Anonymous Anonym said...

Somliga verkar tro att att vissa jobb inte blir utförda om det inte fanns invandrare tillgå. Kom ut i verkligheten.

2:13 em  
Blogger Emil said...

Men seriöst anonymous, Norrland! Det förklarar saken...

Seriöst, Norrlands problem är inte invandrarna. Större problem är: utflyttning, kyla, mörker, för lite nyföretagande samtidigt som äldre företag flyttar därifrån. Ni skall vara glada för att någon vill bo där överhuvudtaget. Hur hade det varit att försöka se invandrare som en resurs istället för att skylla era problem på dem?

3:14 em  
Anonymous Anonym said...

Seriöst Emil, Norrland utgör ungefär halva vårt land och det har många ansikten. Det skulle du veta om du var lika berest som du vill ge sken av.

Invandringen är hela sveriges problem och ingen lokal fråga i första hand, det vet du nog lika väl som jag. Jag hade under ett antal år fördelen att jobba på lite olika håll i sverige och jag har sett hur följderna av invandingspolitiken har gått från illa till värre och idag är ett haveri den närmaste beskrivning man kan ge.

De etablerade partierna har stora svårigheter att öht. erkänna problemen och dom är ännu länge ifrån några åtgärder. Så länge det förhållandet råder kommer jag att rösta på SD. Du kommer nog till insikt med åren du med Emil.

6:58 em  
Blogger Emil said...

Anonymous...

Jag har haft den stora fördelen att resa runt lite i den stora världen också och inte bara Sverige. Jag har sett hur mycket invandrare från olika länder kan bidra med när man låter dem göra det. Jag har samtidigt insett att det finns mycket i "svensk kultur" och i den "svenska modellen" som absolut går att förbättra. Invandrare som kommer från andra kulturer och har andra erfarenheter med sig kan då vara en stor tillgång för oss att förbättra den "svenska kulturen" och den "svenska modellen". Men då måste vi låta dem vara med och påverka istället för att vara rädda för förändringar och allt som kommer utifrån.

Den svenska invandringspolitiken har absolut inte varit bra men SD har definitivt inte några lösningar på våra problem.

7:06 em  
Anonymous Anonym said...

Emil: Oavsett vad man tycker om SD's lösningar så arbetar dom aktivt med problemet och det är mer än vad man säga att något av dom etablerade sju gör.

Sedan så förstår jag om du vill lyfta fram dina visioner om en annan verkliget men samtidigt blundar du för de helt övervägande negativa aspekterna med invandringspolitiken som är faktiska idag. De stora kostnaderna för samhället och invandrargruppernas höga överrepresetationen i våldsbrottsstatistiken vittnar om en politik som har havererat.

Visioner duger inte. Notan för politikernas mångkulturprojekt är här och den betalas av skattebetalare och brottsoffer.

7:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home