onsdag, januari 09, 2008

Östrosskandalen går obemärkt förbi

När jag läste på Den Liberala Misantropen om att han inte trodde att Östrosskandalen skulle komma upp på nyheterna måste jag erkänna att jag trodde att han pratade i nattmössan.

Jag såg det som SJÄLVKLART att det faktum att en minister hotar en civil organisation för att hindra dem från att engagera sig i en fråga som nog de flesta ansåg skulle behöva en rättslig prövning, skulle väcka en hel del berättigade frågor.

För det första har vi den rent grundlagsrättsliga aspekten. Regeringsformen förbjuder ministerstyre och Östros' agerande måste anses värt att pröva med avseende på det.

Historien exemplifierar också socialdemokraternas ohämmade maktanspråk. De demokratiska institutionerna är tydligen bara viktiga när det gynnar Partiet och LO. Staten är partiet och partiet är staten och rörelsens väl går före folkets.

Slutligen borde ju resultatet från den rättsliga prövningen verkligen bevisa att Svenskt Näringslivs engagemang i allra högsta grad var befogat! Byggnads agerande var olagligt! Det finns en stor risk att fallet aldrig kommit till domstol annars.

Facket borde också vara tacksamma för att det kom en prövning nu. Om detta dragit ut på tiden ytterligare några år skulle svenska fackförbund kunna dragit på sig stora skadeståndsanspråk när dom väl fallit.

Det visade sig att Martin var en bättre mediaanalytiker än jag. Ingenting från TT. Ingenting på Ekot. TV-nyheterna hade fullt upp med väsentligheter som höjdhopp och undlåtande att idka höjdhopp. Två dagstidningar tog hedersamt nog upp det, men i övrigt är det tyst.

Nyhetsvärdering någon?

Läs också Ingerös lysande inlägg på ämnet.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Den Liberala Misantropen said...

Kan man anmäla någon till granskningsnämnden för att inte skriva om något...?

7:08 em  
Blogger Johan, PL&C said...

jo, det skulle va nåt... :-D

8:29 em  

Skicka en kommentar

<< Home