onsdag, april 14, 2010

Dödsdroger och cannabis i Aftonbladet

Jag skriver idag på Aftonbladet debatt om det märkliga förhållande att en relativt ofarlig drog inte bara är förbjuden, utan belagd med drakoniska straff, samtidigt som en helt laglig handel sker med kemikalier som ungdomar dör av.

---

Läs även artikeln som öppningscitatet är hämtat från.


Etiketter: , ,

24 Comments:

Anonymous Anders said...

Jag står i de flesta politiska frågor inte direkt på samma position som dig Johan, men din debattartikel fick mig att seriöst överväga att försöka rösta in dig i riksdagen.

Nästa steg borde vara att öppet ifrågasätta Maria Larssons smått absurda inställning till Cannabis, finna många roliga exempel (se www.kol14.com exempelvis).

Tack för en intressant och synnerligen träffande debattartikel, frågan är när fler inser hur korkat systemet är just nu.

5:33 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Stort tack, Anders!
MVH
/J

5:44 em  
Anonymous Anton said...

Jag kommer verkligen att lägga min röst på dig! In i riksdagen Johan, det där var mycket bra skrivit. Och att det äntligen tas upp av en politiskt insatt person är en fördel för legaliseringen. Håll igång debatten! :)

6:48 em  
Anonymous Rukklan said...

Bra skrivet, ville bara visa mitt stöd!

8:58 em  
Blogger Nomad said...

Jag får berömma för artikeln.
Medan hela omvärlden ändrar sin syn på narkotikalagstiftning står Sverige envist kvar och stampar, och skapar mer skada än nytta.

Stort tack att du som politiker vågar ta upp det här kontroversiella ämnet.

Jag önskar dig all lycka, och hoppas verkligen du kommer in i riksdagen.

10:48 em  
Anonymous Anonym said...

Väldigt bra skrivet ! En debatt som verkligen behövs drivas vidare. Du har min röst!

11:09 em  
Anonymous -FIN- said...

Starkt jobbat och bra vågat Johan. Tyvärr är jag inte svensk men min röst vore din isåfall. Lycka till i framtiden!

11:48 em  
Blogger Max said...

Vill hjärtligen tacka för debattinlägget på AB. Du kan räkna med en till röst i nästa riksdagsval, och säkerligen ytterligare tusentals. Jag önskar dig all lycka, och uppmanar dig att stå på dig i frågan. Kanske andra hakar på.

Stort tack!
/Max

11:54 em  
Anonymous Anonym said...

Hej Johan!

Precis som några andra här vill jag bara tacka för att du, i det debattklimat som råder i svensk narkotikapolitik, vågar sticka ut och skriva något som säkerligen många fler tänker än törs säga. Kämpa på!
/Henrik

12:53 fm  
Anonymous Anonym said...

Tack Johan!

Få med dina partikamrater så har du min röst,.

Kommer att rösta på ett parti som tillhör ett block jag aldrig tidigare ens funderar på att supporta. Jag kommer försöka rösta in dig i riksdagen, desvärre känns det dock som att du är den enda som inte så jävla insnöad i den politiska arenan.

Men alltid angenämt med upplyst folk som faktiskt eventuellt kan komma att sitta i en maktposition.

/högutbildad (som så många andra intelligenta/intellektuella som ej kan använda sin utbildning för att skaffa ett passande arbete pga en orättvis prick i registret) Dock streber och jobbar och sliter i snitt 10h per dag.
Familjefar och man som bidrar med hela sin själ till samhället. Eller halva nuförtiden, då man måste bevisa att man är värdig sitt körkort i ett halvår.

Varför gör man rätt för sig undrar man? Om man ändå anses vara kriminell? Tappat hoppet på rättstaten då våldtäktsmän och pedofiler springer fria och man väljer att lägga resurser på hederliga, fredliga, solidariska människor.

9:28 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Stort tack för alla värmande kommentarer!
/Johan

10:58 fm  
Anonymous Anonym said...

Det här avgör; kommer absolut INTE rösta på centern i höst.

*OM* man skulle anta att ditt resonemang verkligen stämde, så föredrar fortfarande att några få använder farliga men legala nätdroger, framför en hel nation av haschpundare. Jag är inte av uppfattningen att cannabis skulle vara ofarligt, jag uppfattar det som personlighetsförändrande.

12:42 em  
Blogger niklas said...

Johan till riksdagen, dags att den nya (moderna) generationen sätter ner foten och visar att intelligent lagstiftning bygger på vetenskap framför myt

1:13 em  
Anonymous J o H a N N a said...

Hej! Tänkte bara säga att jag ditt debatt inlägg är det bästa jag nånsin läst inom politiken :) Men tänkte på en sak, du som kan skriva för aftonbladet, skulle du inte kunna ha nån låtsats röstning om ja eller nej till att legalisera Cannabis ? skulle vara så intressant att få se vilken sida som är den starkaste. Dom gjorde så i Schweiz innan dom gjorde det riktiga valet som blev ett nej.

5:46 em  
Anonymous Anonym said...

tycker det här e det bästa jag läst i aftonbladet på länge!! äntligen att någon vågar att ta upp det här frågan. hoppas det finns en fortsättning , att fler vågar ta stälning up. cannabis e igentligen inget att ha olagligt det e ju förfan ogrääs.- ska cannabis vara olagligt kan dom lika gärna ta bort kaffe,tobak,snus,alkohol osv osv. läste nedan om en röstning i afronbladet om denna fråga och se hur många e för och inte. MVH Ganja man

6:02 em  
Anonymous Anonym said...

Mycket modigt av dig att skriva artikeln! Legalisering är en intressant och kontroversiell fråga, hoppas att det skapas en debatt om detta i Sverige.

11:08 em  
Anonymous Anonym said...

För att du vågar ta i detta infekterade ämne har du min röst

12:26 fm  
Anonymous Shizzle said...

Du hjälper sverige med ett stort steg framåt i legaliseringens väg av cannabis. Att du tg upp det på aftonbladet sådär, djärvt och underbart!

Kan inte göra mer än att hoppas på att systemet ändras, så att man blir av med diverse internet droger.
Cannabis, där det inte finns ett enda känt dödsfall, ja näe din debatt är guld värd i mina ögon!

Fortsätt kämpa!

Mvh M

12:55 em  
Anonymous Anonym said...

Vi är många som håller med dig Johan, men jag tror också att det inför valet kommer vara viktigt att du specifikt kandiderar på denna fråga även som centerpartist mycket likt USA´s politiker. Dvs öppet proklamerar att du kommer göra allt du kan för den i form av interpellationer och motioner.
Vill inte utmåla någon form av seger i förtid men vi är fler än många tror. Skulle det visa sig att du får fler personkryss än din partiledare (inte helt omöjligt) så kan det röra till rejält i grytan.

7:48 em  
Blogger Sara said...

Som någon annan sagt håller jag säkerligen inte med dig på någon annan punkt politiskt än den du skrivit om på aftonbladet. Men det räcker så långt och du håller just nu på att bli legaliseringens politiska ansikte utåt. En facebookgrupp till din ära är det minsta du förtjänar för att du med din politiska trovärdighet på spel vågar sticka ut din näsa så till den milda grad i detta undertryckta av moralistiska strömningar till samhälle. Är du medveten om vad det är du har gjort? Du - och aftonbladet som ditt verktyg - har legitimiserat en offentlig debatt angående ett tabu i vårt land. Skräcken för cannabis är så djupt rotad i Sverige att jag inte drar mig för att säga att du har stigmatiserat otaliga svenskar med dina extrema åsikter. Tack Johan! Stigmatisera vidare! Få Sverige att vakna upp ur sin moralistiska törnrosasömn, en gång för alla! Jag ser fram emot att se dig argumentera i medias morgonsoffor och debattprogram. Mindre är du inte värd.

Fråga dig själv redan nu; vågar jag avsluta det jag påbörjat?

Mången svensk kommer tacka dig om du vågar. Indignation är en känsla som infinner sig när man insett att man har fel men inte kan erkänna det för sig själv. Se till att Sverige känner sig indignerade!

4:05 fm  
Anonymous Anonym said...

Bra skrivet Johan!

3:50 fm  
Anonymous Anonym said...

En så logisk och förnuftig människa som du måste verkligen få komma in i riksdagen. Min och frugans röster kommer du att få till 100%. Hoppas du vågar ta den här sanslöst korkade debatten till nya höjder. Mvh/Mange

8:24 em  
Anonymous Gävle said...

När man minst anar det, från (i mitt fall) ett väldigt oväntat håll.
Jag blir på riktig svenska fanimej rörd när jag inser att du använde Aftonbladet (som väldigt många läser) som ditt verktyg.

You go. Här har du en till röst.

6:55 fm  
Anonymous Marcus said...

Du fick just en röst till.

Denna insnöade syn på frågan är så passé. Att försöka diskutera saken med folk slutar i största allmänhet med oinspirerade motargument som jämför cannabis med heroin och försvarar lagstiftningen och jakten på brukare med kommentarer som "det ska vara så" och "det är knark och knark är dåligt".

Att sedan tvångstesta, bötesfälla och/eller fängsla personer som hellre brukar cannabis istället för mängder alkohol under helgen är minst sagt hyckleri och börjar sakta få fascistiska undertoner.
Fortsätter det såhär kommer iaf jag stödja ett alkoholförbud, bara för att "det ska vara så".

Tack för en intressant artikel.

3:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home