söndag, augusti 22, 2010

Valstugepremiär - bra drag!

Blev idag blixtinkallad till valstugan på Sergels torg och kan konstatera flera bra saker: Vår valstuga är bättre än någonsin tidigare! För att sätta tryck bakom orden om att tillåta höga hus, har vi en tvåvåningsvariant, med en trappa upp till ett soldäck.

Dessutom var trycket kring Centerstugan större än vad jag varit med om tidigare! Många är nyfikna och en del kritiska. Ibland inte alltid mot själva Centerpolitiken, utan faktiskt mot samma tillstånd i samhället som vi försöker förändra, fastän man har en annan uppfattning om vägen dit.

Påfallande många verkar vara sådana som man kan betrakta som allmänborgerliga väljare som nyligen upptäckt Centern och överväger att rösta på oss för första gången. Andra vill bara snacka lite. En som kom förbi - och som uppskattade bygget - var Per Gudmundson som blev lite extra inspirerad till kommande ledare i Svd (bilden).

Roligast i dag var Britta, 90 år, som berättade intressant om hennes liv och genuina oro för att en svensk regering skulle kunna att komma bemannas av (som hon uttryckte det) bolsjeviker. Detta hade hon tidigare dryftat med Peter Eriksson, som - något otippat - delade henns oro.

Fuskokraterna i valstugan intill, Socialdemokraterna, blir allt mer tragiska. Inte nog med att de ljuger väljarna rakt upp i ansiktet i sin "rapport" och bryter mot såväl regler som överenskommelser om affischeringen: Vid sin valstuga (Sergels torg) har de en "omröstning" där hugade väljare ska lägga en boll i en burk om de vill "ha välfärd" och en annan om de vill "ha skattesänkningar". När de tyckte att obehagligt många bollar hamnade i skatteburken, flyttade de helt sonika ÖVER bollar till den andra! :-D Värdigt...

Inte en enda fråga ställdes om Aftonbladets krigsrubriker idag om att goda vännen Fredrick Federley - liksom alla andra riksdagsledamöter - åker taxi för skattebetalarnas pengar. Synd. Jag hade gärna berättat om de många hot från höger- och vänsterextremister som riktas mot Fredrick. Jag hade också gärna förklarat att riksdagens säkerhetsavdelning fick nog efter att Fredrick misshandlats på stan för andra gången och i samråd med SÄPO förklarade för Fredrick att det var taxi som gällde i fortsättningen nattetid.

Sverigedemokraternas valstuga hade vandaliserats under natten. Ett antidemokratiskt nidingsdåd. Jag har - som alla som följer den här bloggen vet - många synpunkter på deras nippriga och djupt osmakliga politik. Delar man den uppfattningen borde man väl välkomna att de ställer sig beredda att diskutera den i en valstuga?

Etiketter: , , , ,

2 Comments:

Anonymous birgitta holm said...

intressant att läsa om sossarnas fuskeri...det ska vi sprida.birgitta holm (m)och ALLIANSARE

12:05 fm  
Blogger clabbe said...

Jag är en sån som aldrig tänkt rösta på Centern tidigare (stereotypen "högerns miljöpartister" har hängt med mig länge). Men jag gillar att ni verka ha många libertarianer i ledan.

7:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home