måndag, augusti 11, 2008

FRA på två sätt

FRA-debatten fortsätter. Den 29 anordnar vi i Centerpartiet en hearing där vi ska diskutera det säkerhetspolitiska läget och vilka hot vi kan tänkas stå inför, integritetsaspekten kopplad till de medel med vilka vi möter de säkerhetspolitiska hoten och - kanske mest intressant - tekniska alternativ. Finns det något sätt att lösa uppgiften utan att bedriva massavlyssning?

Ett argument som i högsta grad aktualiserats är det att medarbetare också är människor och sådana kan göra knäppa saker. FRA verkar ha mer än sin beskärda del av knäppgökar i organisationen.

En galning är jättejättejättearg på felparkerade bilar och ägnar tod och möda att kleta in dem onämnbara otrevligheter.

En annan är spårlöst försvunnen efter ha haft stora skulder och det är väl inte otänkbart att man försatt i sådan press kan lockas till att ta fram uppgifter om svenskars kommunikation som kan vara värdefulla för kriminella.

Massavlyssningen är ett farligt vapen. För farligt att överhuvudtaget få implementeras om man frågar mig. Att de som är satta att ansvarsfullt förfoga över det bemannas av ett gäng blådårar är inte på något sätt acceptabelt.

Etiketter: