söndag, mars 22, 2009

Ibrahim Baylan i bästa Bosse Ringholmklass

Ibrahim Baylan fick det hett om öronen i kvällens SVT Agenda. Och på goda grunder.

SVT's granskning visar hur fackföreningsmänniskor och även socialdemokratiska politiker varit delaktiga i märkliga beslut om groteska ersättningar, bonusar och pensioner, samtidigt som de försöker göra politik av att kritisera dem.

Medlemmars pensionspengar festas upp av odugliga låtsasdirektörer som antagligen aldrig skulle fått något motsvarande jobb i näringslivet.

Erland Olausson hävdar i inslaget att han inte kände till de bonusar han som styrelseledamot varit med om att fatta beslut om. Antingen ljuger han, eller så sköter han sitt styrelseuppdrag lika uselt som de direktörer han med eller utan vetskap givit mångmiljonersättningar.

Baylans framträdande på Agenda kommer säkert att bli en klassiker av samma skäl som den legendariska presskonferensen med Bosse Ringholm (med anledning av den dåvarande regeringens hantering av den s. k. Ingabritt Ahleniusaffären) på vilken han lik en papegoja upprepar den mening han fått sig till livs från sin stab.

Att Lundby-Wedin, Olausson, Reepalu, Nord etc etc ägnat sina styrelseuppdrag till storskaligt bonusutdelande skyller Ibrahim Baylan - något uppfinningsrikt ska sägas - på regeringen som gjort det tillåtet att med större frihet för exempelvis AP-fonderna att träffa avtal.

Det är inte samma sak som att tvinga styrelsena att fatta dåliga beslut. Eller för den delen hindra styrelseledamöter att försöka motverka och/eller reservera sig mot beslut som går stick i stäv med vad man tycker är lämpligt och rimligt.

Det finns en massa saker som är tillåtna att göra, men som inte är smarta att göra eller som man av andra skäl väljer att låta bli.

Det är t ex fullt tillåtet att kleta in sig själv med cocosfett, ikläda sig rosa nattlinne och tropikhjälm och slå sig själv i ansiktet med en havsabborre om kvällarna.

Fastän vår ondskefulla regering tillåter detta, så är det inget jag själv gör. (Vet dock inte hur det är med Ibrahim Baylan, men efter kvällens framträdande i Agenda känns det väl inte helt otroligt.)

-------------------

På tal om cocosfett... Var är egentligen Thomas Östros? Han brukar ju vara så upprörd kring bonusar och sånt. Eller gäller det bara när andra än socialdemokrater fattar sådana beslut?

Etiketter: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Sossarna har fått sin egna Bagdad Bob i Baylan.

10:57 fm  

Skicka en kommentar

<< Home