söndag, juni 28, 2009

Frihet är i högsta grad en fråga om ekonomi

På plats i Visby för almedalsvecka. Allt är sig likt, inklusive känslan av att det hela i år är större än någonsin. Ser fram emot många intressanta samtal med människor med vilka man delar politikintresset, men som man kanske inte talar med så ofta i andra sammanhang.

Kom dock till Gotland redan igår. På agendan stod ett intensivt dygn med några kloka killar och tjejer i och runt Centerpartiet. Förutom att vi hade mycket trevligt kom vi också fram till några intressanta slutsatser om hur vi kan fortsätta att dra politiken längre i frihetlig riktning.

Det finns mycket att göra. Den svenska opinionen är tudelad. Å ena sidan finns en väldig kraft i den rörelse som kräver frihet från statlig kontroll, styrning och övervakning. Det är väldigt tillfredställande att se att dessa frågor börjar bli viktigare för allt fler.

Å andra sidan verkar den ekonomiska friheten, åtminstone för somliga, vara frikopplad från samma diskussion, vilket fortfarande i nådens år 2009 skapar politiskt utrymme för regleringar, protektionism och ett skattetryck som gör att människor tvingas leva i delad ekonomi med staten.

Men som sagt... Det är en stor frihetlig sten i rullning, och det är i alla lägen bättre än motsatsen.

-----------------

Jag vill också passa på att berömma stället vi var på, Fårösunds fästning. Mycket trevligt ställe, god mat och fantastisk personal. Rekommenderas varmt! :-)

Etiketter: , , ,