torsdag, juli 09, 2009

Byggnads stäms för rättsvidrig blockad

För ett par veckor sedan bloggade jag om att det lilla Linköpingsföretaget HGS genom sitt ombud Centrum för Rättvisa kräver skadestånd av Byggnadsarbetareförbundet som genom en olaglig blockad tvingade snickeriet i konkurs.

Nu har Byggnads haft två veckor på sig att komma med något slags svar på kravet. Något man totalt nonchalerat, vilket leder till att en stämningsansökan nu lämnas in.

Hans Tilly och hans anhang anser sig stå över lagen. De tror att de kan göra vad som helst, likt något slags modernt frälse som fritt kan härja runt bland människor och företag.

Skadeståndskravet är löjligt lågt. Företagaren, Henrik Gustavsson, vill bli ersatt för sin ekonomiska skada vilket ju kan anses självklart. Förutom detta begär han 200 000:- i ideellt skadestånd.

Även om denna stämning är principiellt viktig, så straffar den faktiskt inte de skyldiga i någon större utsträckning. Det är Byggnads som förbund som stäms. Ett förbund som för vilket en miljon är felräkningspengar. Rättvist vore väl om straffrättligt ansvar kunde utkrävas personligt av dem som gjort sig skyldiga till övergreppet.

Etiketter: ,