lördag, juli 11, 2009

Hatten av för Åsa Torstenssons avregleringar!

Aftonbladet ger idag (ofrivilligt) infrastrukturminister Åsa Torstensson en rejäl skopa beröm!

Det är fantastiskt att vi har en icke-socialistisk regering. Det satt långt inne och det krävdes en ordentligt inbrytning i traditionellt socialdemokratiska väljarlager för att regeringsskiftet skulle komma till stånd. Något som har krävt offer. Alternativet vore dock enomt mycket värre ur ett frihetligt perspektiv och i synnerhet nu i kristider vågar man väl inte riktigt tänka på hur det skulle ha varit med Mona Sahlin som statsminister.

Jag och många andrar kritiserar emellanåt regeringen för bristen på principer och politisk utväxling av sådana. Reformtakten känns mer än lovligt snigelaktig.

Men är det något av statsråden som lutar sin politik på frihetliga principer och genomför stora reformer i det tysta, så är det Åsa Torstensson.

De avregleringar som Aftonbladets socialdemokratiska ledare idag kritiserar är viktiga frihetsreformer. Bilbesiktningsmonopolet och järnvägstrafiken.

Av oklara skäl verkar AB tycka det det är ett "experiment" med marknadsekonomi. Det är snarare så att det gigantiska experimentet "socialism" provats både grundligt och väl med samma resultat. Katastrof.

I Sverige är staten norm. Avregleringar från statligt till privat bidrar till att förändra bilden av staten som norm och kan plana vägen för vidare och djupare reformer.

Heja Åsa Torstensson, helt enkelt! :-)

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Mycket bra, kolla dock gärn in yimby för ett intressant kollage över utvecklingen av järnvägstrafik runt om i världen...

1:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home