lördag, augusti 15, 2009

C + PP = Sant?

Nja, någon sammanslagning kanske inte blir aktuell ännu på en sissådär 20-30 år, även om man måste säga att Stefan Mårtenssons förslag i en debattartikel om en fusion av C och PP känns uppfriskande och inspirerande.

Jag gillar Piratpartiet. De för en oerhört viktig debatt om grundläggande värden när det gäller människans förhållande till staten. De gör ett bra jobb i att utbilda och opinionsbilda kring den så viktiga frågan om människans rätt till integritet.

Visst kan man känna en viss frustration över några av Piratpartiets sympatisörers oförmåga att förstå hur politiken fungerar och vilka beslut som fattas var (och de oresonliga dräpor som emellanåt följer därav), men med erfarenhet kommer kunskap och framträdande piratpartister verkar lära sig snabbt.

Som Centerpartist kan man naturligtvis också känna en viss frustration över att vårt parti förlorat initiativet i integritetsdebatten.

Många centerpartister kämpar på i det tysta, och några med buller och brak, men vår trovärdighet i intregritetsfrågor är stukad. Något orättvist, kan tyckas, men så är det.

Själv väljer jag att glädjas åt Piratpartiets framgångar, så länge de kommer av att integritetsfrågorna lyfts fram. Visst hade det varit roligare om vi i C fortfarande hade varit 1:a i den integritetsskyddande positionen, men det är faktiskt viktigare att NÅGON driver frågorna med framgång än vem som gör det.

Det finns tillräckligt med ofriheter att ta itu med även om vi låter PP bära ledartröjan inom Digital Rights.

De orättvisa, höga och ineffektiva skatterna, t ex.

Protektionistiska strömningar, frihandelsmotstånd och andra socialistiska och skadliga handelsbegränsningar.

De statliga monopolen.

Fackens privilegier och osunda maktövertag över arbetsmarknaden.

Har jag glömt något?

---

Läs även Ankersjö.

Etiketter: ,