lördag, september 05, 2009

Ämnet behöver väl inte ALLTID vara klasskamp?

I en lördagsintervju som skulle kunna varit så oerhört intressant, grillades koncernchef Leif Johansson. Inte om strategiska val och strukturaffärer, utan om huruvida marknadsekonomi verkligen är bättre än socialism, samt konflikten i mellanöstern.

Ursäkta, men vad är det för vinkel?

Tjatandet om att Leif Johansson ska ha "givit" aktieägarna utdelning, samtidigt som man drar ner på personal är bara konstigt... Alltså, ägarna äger företaget. Det är deras. De kan lägga ner Volvo i morn om de vill, sparka varenda kotte och dela ut kassan till sig själva och kanske köpa ett annat företag.

Men de vill de inte. De tycker nämligen att Leif Johansson och övriga anställda på Volvo, trots svår global kris, på det hela gör ett så pass bra jobb att man tror att AB Volvo på andra sidan krisen går en ljus framtid till mötes.

Det tror jag också. Volvo är ett jäkligt häftigt företag och Leif Johansson är en av våra riktigt stora företagsledare. Det hade varit intressant att få höra mer om hur han resonerar om framtida marknadsmöjligheter och hur Volvo jobbar med att möta dessa.

Etiketter: , , ,