lördag, november 07, 2009

Unga missgynnas på länets listor

Det mullrar i Stockholms läns centerdistrikt. Själv tillhör jag ju Stockholms stads distrikt och vår medlemsomröstning har inte påbörjats ännu, men länets är klar och länets nomineringskommitté har presenterat förslag på listor.

Av anledningar som är mycket svåra att förstå har man konsekvent flyttat ner ALLA som är under 35 år.

Om man nu har någon slags vettig tanke med detta kan nomineringskommittén räkna med att grundligt få redogöra för dessa på nomineringsstämman.

På riksdagslistan har man t ex flyttat ner Magnus Andersson från sin 4:e-plats i medlemsomröstningen till 5:e. En ENORM skillnad i ett parti som har tre mandat i aktuell valkrets.

Är det någon som tror att någon annan på länets lista kommer att kunna göra en bättre kampanj än Magnus? Är det någon utanför Centerpartiets medlemskår som någonsin hört talas om Kerstin Lundgren? När såg du senast Per Lodenius i en morgonsoffa?

Magnus Andersson har genom sitt ordförandeskap i CUF bevisat sin förmåga att ta sig ut i debatten. I en valkampanj skulle han ha hela ungdomsförbundets entusiasm och arbetsförmåga bakom sig.

Möjligen kan man diskutera om man skulle flytta upp honom eller inte. Att förflyttningen skulle kunna ske nedåt hade jag aldrig kunnat föreställa mig.

En än mer obegriplig manöver gör nomineringskommittén på landstingslistan. I medlemsomröstningen vann Karin Sjöholm i sin valkrets. Trots detta sparkas hon ned till en tredjeplats och två äldre herrar flyttas upp. Bägge välmeriterade och duktiga politiker förvisso, men det är Karin Sjöholm också. Till och med till den milda grad att medlemmarna tydligen ansåg henne ännu mer lämplig än de två äldre gentlemännen.

Gå gärna med i facebookgruppen som stöder Karins kandidatur.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Pensionärer 30 % av väljarkåren finns inte heller med bland de valbara platser Inte ens en med det meriterande namn morfar Johan.

10:27 em  
Blogger Fastighetskatten said...

Så är det med listval. Det är viktigare att hålla sig väl med partitoppen än att ha stöd av väljarna. Unga missgynnas eftersom andra hunnit gneta ihop fler tjänsteår i sin politiska karriär. Hur skulle det se ut om väljarna fick makten att välja de som de tycker är bäst lämpade att representera dem?

12:38 em  

Skicka en kommentar

<< Home