fredag, mars 19, 2010

Moderaterna, vi måste prata...

Hej Moderaterna... Jo, jag tror att behöver prata. Du vet att jag tycker mycket om dig. Att jag tycker att det vi var med om 2006 tillsammans var fantastiskt. Det var du och jag (och FP och KD) mot världen och vi vann.

Det är inte så att jag vill göra slut! Jag är säker på att vi kan få det att funka igen, men ibland blir jag bara så jävla trött på dig!

Ta det här med arbetsmarknadspolitiken. LAS är åt helvete! Hur kan det vara svårt att förstå? Jag har motvilligt accepterat att du inte tänker göra något åt saken, men tänkt att du kanske skulle ta ditt förnuft till fånga och vända i frågan.

FRA. Visst, vi måste tänka på säkerheten, men det är fan inte säkert att massavlyssning av svenska medborgare bidrar till ökad säkerhet. Tvärtom är riskerna jäkligt stora. Vi accepterade motvilligt ändå att gå på din linje efter några tillägg som skulle stärka integriteten enligt en kompromiss. Sedan får man höra att du kanske ändå inte vill hedra den kompromissen. Vi håller käft för att vi har fått så mycket stryk i den där debatten att vi liksom inte orkar köra den ett varv till. Och om man inte visste bättre skulle man kunna tro att det är något du tar med i beräkningen.

Det finns många frågor där ditt konservativa arv - och din inställsamhet mot socialister - går stick i stäv med liberala värderingar. Sådana som jag tycker är viktiga.

Visst, det finns många saker som vi är helt överens om och jobbskatteavdragen är fantastiska, men det finns en gräns för hur mycket skit jag kan ta.

Dagens uttalande från justitieministern är bara fullständigt barockt! Folk som är misstänkta för sexköp ska hängas ut genom att ett speciellt lila skamkuvert från "myndigheterna" ska skickas hem till dem.

För det första är det ytterst tveksamt om sexköpslagen är en moraliskt försvarbar lag. Det finns ingenting som tyder på att den fyller det syfte den sägs vara konstruerad för och såväl sexarbetare som kunniga i socialt arbete tycker att lagen är dålig. Det är dessutom en oerhört viktig princip att varje människa äger sin egen kropp och måste få bestämma över den så långt det är möjligt, även om människan vill göra något med den som du och jag inte tycker om.

Det är oavsett ovan en vidrig tanke att belägga människor med skamstraff.

Att detta straff ska utdelas utan att någon är dömd är ju så in i helvete uppåt väggarna att man saknar ord!

Jag vill att vi ska vinna valet i höst och för det behövs att vi håller ihop. Men du måste ju någon gång lyssna till någons annat behov än ditt eget!

Du skämmer ut oss inför våra vänner och verkar allmänt instabil. Skärp till dig för fan!

---
Update: Missa inte Hanna Wagenius lysande debattartikel i Aftonbladet om samma sak.

Etiketter: , , , , ,

15 Comments:

Blogger Mary X Jensen said...

Ja, det behövs verkligen pratas, om olika saker.

5:12 em  
Anonymous Alliansvännen said...

Visst har du rätt - men ändå fel. Du måste börja tänka strategiskt!

Att genomföra fler större reformer och förändringar just nu är otänkbart. Det är som att bygga ett hus. Nu bygger vi grunden och bestämmer var väggarna ska stå. Vi ska inte börja lägga tak nu! Speciellt inte då takstolarna inte ens är klara!

Dessutom kommer alla förändringar nu att tacksamt användas som slagträ i alla debatter och valet skulle kunna vara helt förlorat. Och då är allt vi kämpar för tillsammans förlorat.

Om FRA tänker jag bara säga att Internet är en offentlig plats - så offentliga lagar bör även gälla där. FRA är som vilken övervakningskamera som helst som vi har ute på gator och torg. Att du kallar det massavlyssning är lika fel som att kalla en övervakningskamera i tunnelbanan som massavlyssning/-bevakning!

Du har fel, fel, fel...Alltså det är inte fel - men det är inte riktigt helt rätt, som Brasse skulle sagt.

Så trots våra meningsskiljaktigheter så tror jag inte att du kommer vara otrogen - eftersom du vet vad som finns där på andra sidan stängslet. Du vet ju att de aldrig någonsin kommer att göra de förändringar du vill ha - med sin fejkade liberalism.

Så du får bara helt enkelt ge dig till tåls! Och vara alla allianspartier trogna. Så att vi också vinner valet 2010!

Det är ju då det riktigt roliga börjar!

5:33 em  
Anonymous Anonym said...

"Om FRA tänker jag bara säga att Internet är en offentlig plats - så offentliga lagar bör även gälla där."

Skitsnack...

1) FRA handlar inte om att samhällets lagar ska följas på internet - det skulle inte ens kräva särlagstiftning. (För övrigt gäller FRA primärt avlyssning av rysk telekommunikation för byten av hemligheter med andra länder; polisen och rättsväsendet saknar några som helst rättigheter att ta del av FRA-fynd.)

2) Internet är INTE en offentlig plats. Öppna sajter utan inloggning är det (och kräver då knappast avlyssning). Privata e-mail är däremot inte ett dugg mer offentliga än privata brev eller privata telefonsamtal.

5:55 em  
Anonymous Anonym said...

Den som tror att internet är en privat plats där "privata mejl" är privata är naiv. Med eller utan FRA så granskas alla dina mejl av underrättelsetjänsten både i Sverige och andra länder och så har det varit sedan internets begynnelse.

8:18 em  
Blogger Albin Ring Broman said...

Fan vad bra du är Johan! Ditt bästa inlägg so far.

+1!

8:27 em  
Blogger F said...

Bra! Dags att dom lyssnar på sin bäste vän nu!

8:31 em  
Anonymous Pezster said...

Ni som är för FRA är ju inte riktigt... Well... med på banan riktigt... Skärp er för fan.
Mycket bra inlägg!!! Tack för det!

10:36 em  
Anonymous Anonym said...

Du glömmer en liten men mycket viktig detalj, Johan.

C är på 4%-gränsen. M är på 30%-gränsen. Det finns flera anledningar till det. Bland annat de du nämner.

10:36 em  
Blogger Alexandra Einerstam said...

Varför hatar du LAS?

10:37 em  
Blogger Beelzebjörn said...

Johan... Ett ord:

Word!

Se nu till att ta tillbaka partiet.

11:47 em  
Blogger Juristen said...

Bra skrivet. Jag tillhör dem som redan har gjort slut med mitt gamla parti.

Blev medlem i MUF redan 1981 och har sedan dess i varierande mån engagerat mig för Moderaterna. Den senaste mandatperioden har dock tagit död på närmare 30 års engagemang.

Aldrig mer att min röst faller på Moderaterna! Partiet liknar idag ett extremkommunistiskt parti, vars enda intresse verkar vara att förfölja och registrera hederliga männsikor. Vi har fortfarande världens högsta skattetryck. Alliansen med Moderaterna vid rodret har fullkomligt misslyckats och dessutom svikit alla ideal och ideologiska värden.

9:13 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Stort tack för alla kommentarer.

Mary! Du gör jobbet. Jag hoppas och tror att du påverkar dina partikompisar i rätt riktning.

Alliansvännen, säg åt Moderaterna att försöka tänka lite strategiskt! Det är inte den långsamma reformtakten som är mitt problem, utan tvärtom att justitieministern implicit lanserar en gigantisk reform - ett paradigmskifte inom rättstänkande som enligt min mening är katastrofal.

Albin, Frank och Belzebjörn, TACK!

Alexandra, det borde väl framgått? ;-) annars: skriv in LAS i sökrutan.

Juristen, du och dina vänner måste helt enkelt kryssa med största omsorg i höst. Det finns fantastiska moderater att välja, men problemet med ett 30%-parti är att det är svårt att påverka utgången med sitt kryss. I ett mindre parti, som Folkpartiet eller Centern är det lättare att kryssa förbi en bra kandidat. Så kolla ordentligt på listorna, läs kandidaternas bloggar och bedöm deras trovärdighet.

11:31 fm  
Anonymous Joakim said...

Johan, en bra post. Men vilka moderater talar vi om?

Schlingmanpajasen har kommunicerat sönder partiet genom att tala om strukturer, vilken moderat sätter kollektiv före individ?

Och du har naturligtvis alldeles rätt:

LAS är näringsfientlighet
FRA är integritetkränkning

Jag minns glädjen efter 2006, tyvärr blev den en parantes därför att karaktärsvaga och maktfullkomliga barn fick uttolka moderat politik.Nu ser vi fram mot ett vänstermoras med lite facistoid icing on the cake. Bedrövligt.

12:04 em  
Anonymous jonas j said...

Hear hear my friend...

12:06 em  
Blogger Lars-Erick Forsgren said...

Kommentar till de kuvertsändandet här. Och hur många som bör avgå.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/askgra-eller-gredelin-lika-illa.html

2:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home