onsdag, maj 19, 2010

Heja bilen!

Som många bloggläsare säkert förstått gillar jag bilar. Så här års vaknar bilhobbyn till liv och styr man kosan längs landsvägarna uppåt och inåt i landet ser man en entusiastbil på nästan varje gård.

Jag har ingen statistik på det, men undrar tro om inte Sverige måste vara det land i världen som har flest bevarade 50- och 60-talsbilar per capita? En kulturskatt väl värd att vårda.

Den svenska bilismen är också en näring som sysselsätter många. Alltifrån nybilshandel till specialiserade motortrimmare och reservdelshandlare. Kanske du går och ruvar på en affärsidé som vilar på motorintresset? I så fall finns det nu i samband med Centerpartiets vårkampanj möjlighet att vinna ditt aktiekapital!

Kanske din affärsidé till och med handlar om någon teknik som minskar bilarnas energiförbrukning, eller på annat sätt väsentligt minskar bilåkandets utsläpp av växthusgaser? Maud Olofsson och Andreas Carlgren skriver idag på DN debatt om en rejäl miljöbilspremie för bilar i den riktiga teknikfronten: de som oavsett teknik släpper ut mindre än 50 gram koldioxid per kilometer!

Läs mer i rapporten "En grön bilpark".


Etiketter: , , , ,

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nja, Kuba torde ha fler jänkebilar...

4:32 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Inte per capita va?

9:41 em  
Blogger Stella Fare said...

Får man svära i bilkyrkan?
Varje dag dödas 127 000 människor och 2.4 miljoner skadas på Europas vägar. Källa:WHO

11:03 fm  
Anonymous Johan L said...

Stella Fare: 127000 per DAG? ROFLMAO

2:41 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hej Stella!
I den här kyrkan välkomnas såväl svordomar som andra åsikter om mina. :-)
/J

3:26 em  
Blogger Johan, PL&C said...

ÄN mina, menar jag förstås...

3:31 em  

Skicka en kommentar

<< Home