lördag, juli 10, 2010

Solveig Ternström aktuell som socialdemokratisk energiminister!?

Det går att orda länge och väl om energipolitiken, energiöverenskommelsen och nödvändigheten av stabila villkor för näringslivet och därmed jobben. Tillgången till leveranssäker, kostnads- och miljöeffektiv energi är en grundförutsättning för välståndet, oavsett hur man anser att välståndet bör fördelas.

Det är en uppfattning som delats av väsentliga delar av arbetarrörelsen tidigare. IF Metall och Pappers är fackförbund som varit angelägna lobbyister i frågan. Inte minst mot oss Centerpartister.

Det är därför något förvånande att Socialdemokraterna nu gör ett så stort nummer av vårt partis utvecklade hållning i energifrågan.

Det visar också att de själva har utvecklat sin hållning åt andra hållet.

Solveig Ternström lämnar Centerpartiet för att vi kan tänka oss att tillåta nya aggregat på befintliga kärnkraftsplatser och väljer istället att stödja Mona Sahlin och Socialdemokraterna, som alltså måste anses vara ett avvecklingsparti.

Det sätt på vilket Mona Sahlin omfamnar Solveig och de skäl hon anger för sina nyfunna sympatier lämnar inget utrymme för tvekan: Socialdemokraterna kommer inte att tillåta ny kärnkraft när de gamla reaktorerna är uttjänta.

Partikompisen Staffan Danielsson skriver på Newsmill om rykten att Solveig Ternström ska ha lockats av en post som energiminister i en eventuell rödgrön regering.

Vad säger den mer energiberoende delen av fackföreningsrörelsen om det?

Accepterar metall-, pappers- och skogsarbetarna den rödgröna avvecklingpolitiken?

---

Läs även Fredrik Bojeruds spaning om att Mona Sahlin avgår efter valet.

Etiketter: , , , , ,

1 Comments:

Blogger Niklas Kolhammar said...

Hallå,
Sedan kan man ju undra hur bekvämt det är för sahlin att omfamna en människa som på fullt allvar anser att våra svenska kärnkraftvek läcker så myckte radioaktivitet att havande kvinnor inte skall gå nära dem.
Om sossarna tar med Solvieg i en debatt där kritiska frågor får ställas så är de rökta. Centern har med andra ord blivit av med en ganska pinsam värvning och den har landat som en tickande bomb i knäet på Sahlin.

11:04 fm  

Skicka en kommentar

<< Home