söndag, september 18, 2011

En lördag med Jönköpingscentern

Något av det allra roligaste med att vara Centerpartist är att åka runt i landet och träffa partikompisar. Den senaste tiden har jag fått en del förfrågningar om att komma och tala på olika partiarrangemang och igår var jag med på en nätverksträff för centerpartistiska kommunpolitiker från Jönköpings län.

Anledningen till dessa förfrågningar är nog till stor del att valanalysen tog upp vårt avdelningsarbete som ett sätt att nå ut till nya grupper. En utmaning som hela Centersverige måste ta på största allvar.

Om man ska försöka sig på en sammanfattning om varför det är viktigt att att arbeta på nya sätt kokar det ner till tre punkter:
  • En centeravdelning är inte sällan ett kompisgäng sedan årtionden. Inga sådana är lätta att ta sig in i och bli accepterad på lika villkor. Strukturerna måste öppnas upp så att nya krafter känner sig välkomna och för att avdelningen ska få full valuta för deras engagemang.
  • Det är för många ett stort steg mellan att sympatisera och bli medlem. Vi måste skapa en mångfald av möjligheter att vara med och bidra.
  • Högt i tak. VERKLIGEN högt i tak. Vi får aldrig vara rädda för idéer! I den mån någon säger någonting som du inte håller med om måste du bemöta detta med argument. Att avfärda någon som "nyliberal", eller för den delen "socialist", är inget argument som för idéutvecklingen framåt.
Jag hade mycket trevligt och jag hoppas att de som lyssnade tyckte att det var intressant. Stället i sig bör nämnas: mitt ute i skogen, en bit utanför Värnamo, i en fantastisk restaurang som måste vara ett ombyggt gammalt stall bjöds på både god mat och en otrolig atmosfär. Har du vägarna förbi, missa inte Café Timjan.

---
Det har väl inte heller gått att missa gårdagens Centersnackisar (något uppdaterad 11.45):

3. Centerns förmåga att tillvarata talang, oberoende av talangägarens kön.

Etiketter: