tisdag, maj 01, 2007

Hallå Socialister! Detta är er dag!

Just nu: 1:a majtåg utanför fönstret (jo, jag jobbar idag). En del vettiga grejer, om man liksom bara ser till budskapet på banderollen:

Fred för fan! och Rättvisa, liksom den säkert ärligt menade viljan att "Krossa rasismen".

Annars är det ju liksom lite som vanligt, med mer eller mindre skruvade idéer. Bland annat var man emot marknadsekonomi, man tycker att omvärlden ska ge fan i vissa sköna stater med intressanta "alternativ" till demokrati, någon ville inte ha vården konkurrensutsatt av någon anledning. Lite sådant som man inte håller med om, men ändå kan uppskatta för att plakatbäraren ändå verkar ha någon slags ärlig vilja att förbättra, även om man liksom verkar ha missuppfattat en hel del.

Sedan har vi avdelningen direkt osmakliga grejer, varav de värsta exemplen är en skändad davidsstjärna, ramsor om hur man ska "slakta borgarsvinen" (vet inte på vilket allvar man ska ta sånt, men obehagligt är det - om man liksom jag är ett "borgarsvin" i alla fall), det minst sagt bisarra stödet till latinamerikas största diktatur, Kuba, samt Chavez som driver Venezuela längre och längre från demokrati.

Märkligt också är avdelningen homosexuella socialister. I socialistiska stater har homosexualitet varit förbjudet och "hjälten" Che Guevara, som syntes på många plakat, var delaktig i misshandel och mord på homosexuella, samt ansvarade för att bygga upp regelrätta koncentrationsläger för bland andra den gruppen.

Tåget verkar idag dragit mer folk än vanligt, men man hade god draghjälv av ekot, som varje timme hela morgonen berättade om nassarnas hot mot Mona Sahlin. Ett hot som knappast är att ta på stort allvar, men som garanterat mobiliserade en massa som annars skulle göra nåt annat idag.

Kul dock att folk är ute och har åsikter. Det är väl liksom ändå första steget till en diskussion.

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Blogger Emil said...

Ja vad kan man säga om kommunisterna? Helt klart är ju att de har svårt att få ihop saker och ting. Det där med kommunism verkar vara något oerhört komplext...

6:25 em  

Skicka en kommentar

<< Home