tisdag, juli 17, 2007

Den svenska vänstern Chavezblind

En bloggare vid namn Frasse tycker inte att den tv-station i Venzuela som i maj fick sitt sändningstillstånd indraget av Hugo Chavez, faktiskt fick sitt sändningstillstånd indraget. Detta ska bara vara ett led i en kampanj mot Venezuelas fredsälskande och rättvisa ledare.

Så här var det:
Chavez drog in RCTV's tillstånd att sända marksänd TV och säkerhetstjänsten konfiskerade för säkerhets skull kanalens antenn- och annan sändningsutrustning.

RCTV går numera att se via satellit och vissa kabeloperatörer. Lite som att TV4 fick sitt tillstånd indraget och istället kämpade sig till en kanalplats någonstans bortom Axess-TV. Det förändrar kraftigt affärsläget för annonsering och innebär i praktiken en stängning av kanalen som folk kände den.

Det är möjligt att RCTV kommer att stoppas även där, men kanalen är nu vingklippt och oskadliggjord. Från att ha varit den mest populära tv-kanalen i Venezuela når man nu bara en bråkdel av tittarna.

Satellitmottagare kostar en slant och kabel-tv erbjuds företrädesvis i modernare bostadsområden.

Hugo Chavez hämtar sitt huvuddelen av sitt stöd från fattiga och lågutbildade och deras viktigaste informationskanal är marksänd TV.

Som i alla socialistiska samhällen saknas förutsättningarna för varaktig tillväxt. Chavez genomför stora och populära reformer för pengar man tjänat på oljan. Men det kommer en dag då oljepriserna vänder neråt. Då kommer det inte längre gå att att köpa väljarnas gunst.

Därför gäller det att kontrollera media, så att inte de viktigaste väljargrupperna skulle få för sig att det finns alternativ till Den Store Ledaren.

Att den svenska vänstern (dock med några undantag numera, skall sägas) okritiskt hyllar denna diktator i vardande är oroande för att inte säga märkligt. Läs gärna posten Vad händer sen? Om just det.

Bloggen Oz.se bemöter också frasses inlägg (på engelska).

Etiketter: ,

3 Comments:

Blogger Johan (cosmic swede) said...

Bra svart till Frasse!

Och med tanke på att de nationaliserat oljan så kommer det också gå allt fortare att köra denna industri i botten...

Detta kommer naturligtvis skyllas på kapitalistiska företag som "lämnade landet i sticket", på USA i allmänhet och om möjligt även Israel.

5:32 em  
Anonymous Alexander said...

Det är ju inte lika chict längre att hylla Mao, Pol Pot och Castro, nu har man en ny poster boy.

12:03 fm  
Anonymous Anonym said...

Lämna Venezuela i fred bara från era liberala "humanitära" statskupper, diktaturer och interventioner, så kan nog de statliga venezuelanska oljebolagen klara sig bra vet ni...

Venezuelas råvarutillgångar och vad de gör med dessa är inte eran business, har ni glömt det?

2:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home