onsdag, juli 11, 2007

Miljöhögern + Naturskyddsföreningen = Sant

Det är med blandade känslor man upptäcker fördomar hos sig själv. Det känns fånigt att man gått och trott något som visar sig var fel, men samtidigt lite skönt att känna att man blivit lite klokare.

Jag har alltid trott att Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson har befunnit sig långt ut på vänsterkanten och var mot bakgrund av det lite överraskad när samarbetet med moderaterna och det seminarium de idag arrangerade tillsammans annonserades på flygblad runt Almedalen.

Det sades en hel del intressant från framförallt just Mikael. Givetvis är det hans roll att ligga på och ställa hårda krav, men han gav också statsminister Fredrik Reinfeldt en rejäl skopa beröm genom de aggressiva miljömålen som presenterades.

Polarn Tobbo var på mötet och rapporterar på sin blogg några sköna citat från Mikael Karlsson:

"Jag har aldrig förstått mig på partier som vill lämna EU, vi skulle få en sämre miljöpolitik och då blir miljön bara sämre."

"USA är bra på konkret miljöarbete." Bushadministrationen kritiserades, men citatet handlade om de amerikanska näringslivet, forskningen och investeringsklimatet för miljöteknik.

"Det finns tusentals svenska företag som går före (i miljöarbetet)."

Det är i företagen det konkreta miljöarbetet sker och det är i en internationell kontext regelverket ska författas.

Utan en bra politik för utveckling av och investeringar i näringslivet genom friare och bättre marknader kan vi inte lösa miljöproblemen.

Och vi kan definitivt inte göra det om vi skulle göra något så urbota märkligt som att lämna EU.

Sug på den, Peter Eriksson.

Etiketter: ,