tisdag, juni 26, 2007

TV4 gör bort sig ordentligt

TV4-Nyheterna köper pr-maskineriets upplägg och sväljer den planterade versionen med hull och hår. Kanske kan fadäsen härledas till att det är sommar och att man har tagit in semestervikarier, men det är ingen ursäkt.

Läser i bloggen Departementet att den person som liksom skulle företräda "folkets röst" i själva verket är högsta tjänsteman på kampanjorganisationen jagvillhabostad.nu!

Kolla på siten. Jättesnyggt och proffsigt. Det är någon som betalar jävligt mycket pengar för att du ska tycka som dem!

Jämför t ex med marknadshyror.se som drivs av inget annat än entusiaster som faktiskt har en ärligt och fast övertygelse om att marknadshyror faktiskt är det bästa sättet att prissätta hyreslägenheter.

Det är hyresgästföreningen som är initiativtagare till kampanjen jagvillhabostad och deras syfte är naturligtvis inte primärt att du ska få bostad. De vill ha makten över bostadsmarknaden. De tycker att det nuvarande tröga systemet där 180 000 människor står i bostadskö (bara i Stockholm) funkar bra.

Och faktum är att för dem fungerar ju det ju ganska bra. De sitter redan på gamla kontrakt på stora fina lägenheter i innerstaden som de betalar en spottstyver för!

Och till deras barn kan de alltid fixa kontrakt genom "rörelsen".

Men det är väl på nåt sätt OK. De sitter på "rätt" sida av ett genomkorrupt system som de därför har allt att vinna på att med näbbar och klor (och medlemmarnas pengar) försvara.

Det är upp till oss andra om vi vill låta oss köpas av dem eller inte när de rullar ut sina väldesignade kampanjer.

Värre är TV4 som slår i backen i ett sånt fruktansvärt lågvattenmärke i att undlåta att tala om att Sofia Larsson i allra högsta grad är en makthavare långt ute på den ena sidan av den här debatten.

Läs mer klokt om marknadshyror på Bloggen Bent.

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous WWW said...

Nja, att göra snygga hemsidor kan vara dyrt, men inte nödvändigtvis. Jag menar, osynliga partiets hemsida var snygg och välgjord, socialism.nu var väl inte så snyggt men lättöverskådligt och tydligt, motkraft.net är snygg... marknadshyror ser ju bara ut som en blogg med fult interface.

10:58 em  
Anonymous Anonym said...

haha.. sajten är ju gjord av detroitsweden. Sossebyrån. Antagligen mer kommersiellt lönsamt att jobba på den sidan. Men man måste sälja sin själ förstås.

3:26 em  
Blogger Peter said...

Vad får dig att tro TV4 nyheterna blev lurade? Självklart visste de vem som satt i soffan. Det var TV-tittarna som blev lurade, ingen annan.

11:28 em  
Blogger Peter said...

Hittade denna kommentar, den är rätt intressant:

"En samordnan attack från massmedias sida för att bevara dnna planekonomins sita borg, det skrivs kraftigt vinklat på detta tema överallt. De som skulle få betala vid en avreglering är de som bor i centrala Stockholm, Östermalm o liknande. Där bor många från massmedia, bl.a. har deras egen pensionsstiftelse flera hus där. Man har också en intern förturskö, så en journalist från landsorten som börjar jobba i Stockholm får en innerstadslägenhet med bara några månaders varsel, förresten har Du läst om den orättvisan."

11:33 em  

Skicka en kommentar

<< Home