måndag, juni 25, 2007

Tunnelbanan miljövänlig och effektiv

Blå linjen har alltid känts lite rumphuggen vid kungsträdgården. Suveränt att dra den via östra södermalm och sedan ut mot Sickla och Nacka, som den nuvarande majoriteten nu föreslår.

Alla som köat bakom en nackabuss undrar om de varit och svarttankat fuldiesel.

Partikelnivåerna är stundtals alldeles uppåt väggarna här i byn och om man höjer blicken och tänker klimat talar väl allt för att tunnelbana på så många sätt är överlägsen bussarna.

Nu är det självklart inga småsummor det handlar om, men det borde gå att räkna hem i både makro- och mikromiljö, kortade restider och regionens tillväxtmöjligheter.

När vi ändå är på ämnet vill jag göra omgivningen uppmärksam på att samma förhållande råder med tyresöbussarna. Det verkar dessutom i jämförelse med nackaprojektet ett väldigt mycket billigare projekt. Det behövs inga tunnlar (förutom att man måste ta sig över eller under motorvägen) för att sträcka ut linje 17 till Tyresö C, via Älta.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Anonymous jonass said...

Ah, jag håller med. Men du underskattar nackas glesbygdsromantiker.

11:09 em  
Anonymous WWW said...

Tycker också at det är bra med trick österut så man slipper varma, trånga och svettiga bussar när man ska till stan. Den får gärna gå förbi jobbet också men det är väl för mycket att hoppas på ;) (kanske har bytt jobb då också, det är lååångt fram i tiden).

/Värmdö-bo

10:55 em  

Skicka en kommentar

<< Home