onsdag, juni 20, 2007

Bidragsmissbruk - JOBBA FÖR HELVETE!!!

För ett halvår sedan skrev jag om den här snubben. Nu kommer nyheter om en som inte kan jobba för att han *ta-daaa* är hårdrockare.

Det måste väl vara samma?

Nu jobbar han, men med lönebidrag, på en resturang. Det finns verkligen INGENTING, förutom ett perverterat system (som bygger på en skruvad syn på arbete och ansvar) som säger att han inte skulle kunna ha ett vanligt jobb om viljan skulle finnas.

Aftonbladets artikel är ju irriterande på så många plan. En sak som jag stör mig på är referenserna till klassisk musik. Slappot gillar Mozart...

MOZART ÄR JU FÖR FAN DEN KLASSISKA MUSIKENS BRITTNEY SPEARS!!!

Prova Prokofievs andra symfoni eller Mars-satsen från Gustav Holsts Planeterna istället. Det är hårdrock på riktigt...

"mozart"... suck...

Etiketter: , ,

14 Comments:

Anonymous Anonym said...

Rätt rutet, när skall folk lära sig att torka sin egen rumpa???
Får han inte jobb som musiker så får han väl öva eller lägga ner. Oavsett musiksmak.

Att våra skattepengar används så är upprörande och ett hån mot alla som väntar i vårdköer och liknande.

10:40 fm  
Anonymous Anonym said...

Tycker det är lite lågt att håna en uppenbart psykiskt sjuk människas musiksmak.

11:10 fm  
Blogger jonas said...

Det var ju knappast musiken skribenten hånade utan det var faktum att killen får bidrag för det som lyftes fram som helt befängt (och jag kan bara instämma).

11:24 fm  
Blogger Peter said...

Jag tycker det är helt rätt att han är en av få människor i samhället som kan vara sej själv utan att låta samhället tvinga honom till en kugghjulsmänniska.

Väldigt löjligt av dej att komma med ett så bryskt påhopp på Mozart med, nu vet jag ju inte vad det är som gör dej så ilsk när just namnet Mozart dyker upp men enligt sanningen så är han ju faktist en av tidernas stora virtuoser... att jämföra en sådan uppenbar mästare med Britney Spears är tragiskt bara det.

Nej gå du och skaffa dej ett vanligt knegarjobb du, skaffa dej familj och barn (samt hund)... skaffa dej en villa och en bild som du båda egentligen inte har råd med att äga.
Gör allt för att det ska se fint ut i andras ögon.
Det är tyvärr så de flesta Svnenssons lever sina tragiska liv.

11:27 fm  
Anonymous Anonym said...

"Slappot gillar Mozart...

MOZART ÄR JU FÖR FAN DEN KLASSISKA MUSIKENS BRITTNEY SPEARS!!!

Prova Prokofievs andra symfoni eller Mars-satsen från Gustav Holsts Planeterna istället. Det är hårdrock på riktigt...

"mozart"... suck..."

QFT.

11:28 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Han får göra precis vad han vill och han får leva precis som han vill.

Men han får göra det för sina egna pengar, precis som alla andra.

Fattar du (peter) inte hur sjukt det är att en frisk människa kämpar i 10 år för att bli klassad som arbetshandikappad!?!?!?

(Och Mozart är väl bra för vissa och visst klämde han till med några käcka dängor på ren talang, men särskilt spännande är det inte om du frågar mig.

Smaken är som bekant som baken och det är lika fritt fram att gilla den där fjantiga krussidullmusiken om man vill det, men det FINNS riktigt hård klassisk musik. Och det är låååångt från Mozart.)

12:06 em  
Anonymous Anonym said...

Är det inte i sammanhanget mycket bra att han faktiskt fått ett jobb just på grund av att han blivit klassad som arbetshandikappad?

För mig (och säkerligen för de psykologer som gjort bedömningen) är det uppenbart att den här mannen inte är fullt frisk, bara det faktum att han ställer upp på artiklarna stöder det antagandet. Att han då får jobba deltid tycker jag är utomordentligt bra.

Men självklart ska alla ivrare av att slå på de redan liggande genast skrika "bidragsfusk".

12:16 em  
Blogger Peter said...

Det är ju hans egna pengar han lever på, det är ju inte precis så att han går o slår ned gamla kärringar o tar pengarna från dom, istället får han väl dom ifrån försäkringskassan eller nått... ska inte det klassas som hans menar du?

och det uttjatade "precis som alla andra"... den utopin återspeglar ett anarkistiskt samhälle där alla tänker lika och fyller sin del i det ofantliga maskineriet.
Dock så är väl knappast människans lömskhet/girighet såpass ädel i grunden att denna utopi kan manifesteras.

I vilket fall som helst så framgår det ganska så tydligt i både aftonbladets artikel och SVD att den här mannen inte mår så bra.
och dessutom att han försökt (kanske eventuellt försöker) att jobba.... i många fall när det kommer till människor som har psykiska problem så är inte alltid ett jobb vägen till att må bättre, kan i många fall bara göra mer skada än nytta.

Mozart är och kommer alltid att vara odödlig, på den grund att han helt enkelt skrev kompositioner som människor har svårt att annat än älska.

12:32 em  
Blogger Peter said...

Håller med den anonyma

12:33 em  
Anonymous Anonym said...

Å andra sidan så kan vi inte se hela bilden här då han efter intervjuer med psykologer har fått rätt till detta kan det lika gärna betyda att han har ett psykologiskt problem som gör att han är som han är.

"- Enskilda fall är sekretessbelagda, men generellt finns alltid en medicinsk orsak som är väl dokumenterad, säger hon."

Dessutom så har han pratar med flera psykologer? Jag tycker det är intressant att ni dömer någon utan att känna till det riktiga problemet.

12:41 em  
Anonymous andreas said...

Jag gissar att det finns mer bakom det här än enbart ett brinnande musikintresse. Det blir faktiskt ofta lite snett när försäkringskassan inte får uttala sig alls men den enskilde är fri att säga vad som helst om fallet. Detta gäller iofs oftast i de fall den enskilde får avslag på sin ansökan.

3:50 em  
Anonymous Anonym said...

kugghjulsmänniska?

Jag älskar att det finns människor som är egna, rentav konstiga. det breddar oss alla i längden.

Problemet är att INGEN har rätt att välja att vara egen utan att ta konsekvenserna av det. INGEN har rätt att leva på andras pengar för att man själv VALT en skum livsstil.

Jag känner en konstnär som gör oerhört spännande men speciella smycken. Det är ingen pengamaskin direkt, men hon tar konsekvenserna av det och lever billigt och jobbar extra.

Hur många gånger har man inte hört konstnärer som tycker synd om sig själva och tycker att "samhället" ska betala för deras ofta skumma eller helt sjuka konst.

Frihet kommer aldrig utan ansvar.

8:55 fm  
Blogger Jakob said...

Peter: Var tror du pengarna i forsakringskassan kommer ifran? Eller har dom ett eget sedeltryckeri?

10:15 fm  
Blogger Rebecka said...

jag skulle nog snarare säga att bizet är den klassiska musikens brittan. carmen, JÄVLA SELLOUT!!!

sen så får jag väl hålla tummarna för att denna generösa hantering av människor med smala musikpreferenser/livsstilar håller i sig tills jag kommer ut i arbetslivet 2010: VEM FAN VILL ANSTÄLLA EN CABARETFLICKA SOM BARA KAN SJUNGA VARITÉNUMMER??? JAG VILL HA BIDRAG ISTÄLLET!!!

10:41 fm  

Skicka en kommentar

<< Home