måndag, juli 30, 2007

Nordea tror sig vara en myndighet

Som ett utropstecken till den förra posten (åtminstone när det gäller den delen som handlar om svårigheten att se skillnad på företag och myndighet) läser jag Merit Wagers ledarkolumn i dagens SvD och Janne Olssons egna ord på Merits blogg.

Nordea belägger i praktiken en människa med näringsförbud genom att neka honom postgirokonto för att kunna ta emot betalningar till sin firma och det finns rimligtvis inga marknadsmässiga orsaker att neka honom kontot. Ändå gör man det och hänvisar till en "policy".

Företagaren hittar en lösning, men utanför landets gränser.

Etiketter:

5 Comments:

Blogger Trådlöst said...

Inte bara betalningsanmärkningar som förhindrar Plusgiro. Även "misskötta" privata konto kan vara orsak till nekande.

10:36 em  
Anonymous Ron said...

Sverige visar oavbrutet och väldigt tydligt att landet inte vill ha mikroföretagare. Då bör Sverige också slippa det.

Fint ska det vara i finrummet.

Han gjorde helt rätt som öppnade i Lettland. Man ska satsa där man är välkommen.

10:19 em  
Anonymous Ron said...

Nordea - är det inte den banken som tidigare hette Nordbanken/PKbanken och som i själva verket gick i konkurs under bankkrisen i början på 90-talet?

Är det inte så att enda anledningen till att banken finns kvar överhuvudtaget är att banken aldrig någonsin tog ansvar för sin egen idiotutlåning i slutet av 80-talet, utan i stället fick rekonstruktionsmiljarderna till skänks, utan egen insats, efter att svenska staten rippat svenska låginkomsttagare på ockerhöga inkomstskatter?

Är det den banken?

10:31 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Aförmativv.

10:34 em  
Anonymous Rickard said...

Den enda anmärkningen man kan ha på Nordea i det här sammanhanget är att de eventuellt gick miste om en bra kund. Å andra sidan slapp de risken att snubben inte klarar sina betalningar den här gången heller.

Olika regler och policies hos banker är trubbiga och kanske även stötande för den enskilde ibland men de finns där av mycket goda skäl. Eller är det någon som glömt hur det gick förra gången bankerna gavs alltför lösa tyglar?

11:23 em  

Skicka en kommentar

<< Home