söndag, maj 17, 2009

(S)kär i skolan och äldreomsorgen - bygger konsthall för pengarna

Man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta. Socialdemokraternas så kallade valmanifest till europaparlamentsvalet måste vara ett skämt? Med sin folkliga stämma kånstateerar Mååna att "eeee uuu ska halveeera ungdomsarbetslösheeeten".

Alltså, vad är dessa för några jävla galningar (/idioter)? Har man någon aning överhuvudtaget om hur nya jobb kommer till? Vad konkret är det man vill göra?

Tror de att man kan fatta ett europaparlamentsbeslut om att "halvera ungdomsarbetslösheten".
I så fall, tror de på allvar att någon tidigare fattat ett beslut om att höja ungdomsarbetslösheten till den nivå den håller nu?

Men det där med tänkandet verkar inte vara den nuvarande socialdemokratins starka sida...

Det vore komiskt, om det inte vore för de ytterligt allvarliga konsekvenser det socialdemokratiska vansinnet kan ställa till med. Från kommunpolitiken finns en otal exempel, som borde avskräcka varje vettig människa från en röst på det röda laget.

Sundbybergs kommun blev borgerligt styrd för första gången sedan hedenhös i valet 2006. Men genom ett avhopp från Moderaterna föll makten tillbaka till Socialdemokraterna. Om som de brukar den makten!

Man skär ner på skolorna. 26 miljoner tar man bort från barnen. Hur många lärare är det? Hur många städade toaletter är det? Hur många icke-begagnade läromedel är det?

Äldreomsorgen drabbas också av stora nedskärningar. Gamla som efter att ha jobbat ett helt liv och som i sin blinda tilltro till Socialdemokraternas sagor om välfärd för alla, får kanske inte ens gå ut och andas frisk luft mer än någon gång per år.

OK, nu kanske man tänker att det är finanskris och att alla måste spara. Jodå... Fast samtidigt som kommunen inte anser sig ha råd att ge sina barn utbildning och sina gamlingar ett värdigt liv, satsar man 65 miljoner på en konsthall, 7 miljoner på att bygga en baseballstadion (och satsar på att få VM [!], oklart till vilken kostnad) och 40 miljoner på ett friluftsbad.

Det tar naturligtvis på krafterna att ösa skattepengar till monument över sig själv, så Sunbybergs (S)tarka kvinna, Helene Hellmark Knutsson, har väl gjort sig förtjänt av en "jobbresa" till Brasilien för ytterligare 50 000:- av Sundbybergsbornas pengar.

Men det är ju bra med solidaritet och rättvisa och sånt...

Fy fan.

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ville bara påpeka att gräsmattan till baseballplanen också kommer att vara uppvärmd.

Själv har jag ju inte råd med uppvärmt golv hemma pga de höga skatterna och snart kommer jag dessutom inte att få lov att köpa glödlampor heller vilket motiveras med att det skall sparas energi.

1:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home