tisdag, juli 27, 2010

Stoppa fackets kriminella verksamhet!

Sedan något halvår bedriver Syndikalistfacket en blockad mot restaurangen Berns i Stockholm. De kräver 1,4 miljoner för att sluta trakassera gäster och personal.

Att detta kan vara lagligt är helt åt helvete! Vi kan inte ha spelregler på arbetsmarknaden som sätter domedagsvapen i händer på den ena parten och liksom räkna med att de ska användas ansvarsfullt.

De galna blockaderna mot småföretag runt om i landet för att tvinga dem på knä, som rapporteras om med jämna mellanrum, borde väl i sig varit tillräckligt för att motivera en lagändring.

Utpressningen mot Berns borde skicka upp frågan på prioriteringslistan för varje ansvarsfull regering.

---

Läs även ETR.

Etiketter: ,

12 Comments:

Blogger Erik said...

Så du tycker det är i sin ordning att man ska kunna hyra in städare som går för svältlöner och jobbar 22H-pass?

Som sover i städskrubbarna mellan arbetspassen?

Du tycker det är rimligt att bara man _undertecknat_ ett kollektivavtal som garanterar goda arbetsförhållanden i teorin så kan man ha sådana vilkor i praktiken?

Du tycker det är rimligt att Berns kan anlita en PR-konsult som sedan utnyttjar sin possiton som politiker och polisnämdeman för att skydda berns? Att man kan köpa sig förbi rättsäkerheten?

Du tycker det är rimligt att gammla avdankade sossepampar blir VDar för arbetsgivarorganisationer och sedan gör upp med sina gammla partikamrater som sitter som är LOfackens toppar?

Ett korrupt pampvälde där det inte finns gränser mellan företagsledare, politiker, tjänstemän, PR-byråer utan alla är såta vänner som skyddar varandra.

Är detta den liberala utopin? Herregud.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20100727

1:43 em  
Anonymous Erik Larsson Metallarbetare said...

Precis hur fan kan det vara lagligt med bemanningsföretag? Förbjud dom genast!

6:34 em  
Anonymous Bababa said...

Erik Larsson, varför inte förbjuda företag helt och hållet? Då uppstår ju inga dylika problem...

7:04 em  
Blogger Emil said...

Erik,

"Du tycker det är rimligt att gammla avdankade sossepampar blir VDar för arbetsgivarorganisationer och sedan gör upp med sina gammla partikamrater som sitter som är LOfackens toppar?"

Det dar maste du val anda skylla pa sossarna och inte pa de som vill avskaffa fackens sarstallning?

Vidare, som liberal tycker jag inte heller om korruption. Om det ar fraga om korruption sa bor detta polisanmalas och utredas, annars later det mest som skitsnack utan substans.

7:15 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Erik, Berns har för fan aldrig varit någon avtalspart!

Men det är väl inte lika kul att leka revolutionär utanför något okänt företag med förortsadress, får man anta...

7:29 em  
Anonymous 100anledningar.blogspot.com said...

Mycket snack om PR-byråer var än den här debatten dyker upp. Vad är värre - att folk tjänar pengar på att jobba med public relations eller att folk tjänar pengar på regelrätt, lagvidrig utpressning?

Sluta snacka så förbannat mycket och ta till de lagliga metoder som finns. Belasta bemanningsföretaget, vinn fighten och ta en öl på Berns efteråt. Det är ett trevligt ställe.

7:49 em  
Anonymous Anonym said...

"Domedagsvapen"! Du tycker inte att du tar i lite grann nu va?

Och om det nu varit kriminell verksamhet så hade väl polisen ingripit istället för att skriva debattartiklar med sina kompisar?

10:00 em  
Anonymous Nicklas Eriksson said...

Johan, snacka du om förortsadresser, det blir bara roligare så. Jag har varit med om rätt många blockader och strejker på industriområden, skogsarbeten och i förorter. Inte på en enda av dessa har dina liberala hjältar dykt upp på motdemo. Men utanför Wild´n Fresh som låg i Göteborgs centrum - dit jävlar kom de! Ha!

Den borgerliga kampviljan sitter inte djupare än avståndet till närmsta espressobar.

För övrigt så fanns det en tid när fackliga aktioner var olagliga. Stoppade det oss? Nej. Förbjud ni. Vi kommer att stå där lika förbannat. Och jävlar vad mycket argare vi kommer att vara - på dig till exempel.

10:07 em  
Anonymous Erika said...

Det är inga nyheter att etablissemanget svartmålar alla som kämpar för sina rättigheter och utmålar dem som extremister och kriminella. Så har det alltid varit, och mönstret går igen i alla länder, vare sig det är kapitalist-kommunistiska Kina, Iran eller Sverige.

10:09 em  
Blogger Asdor said...

Bemanningsföretag ska vara förbjudna precis som de var innan 93 då borgarna gjorde de lagliga igen!

Vi arbetare är tillbaka på 1800-talet!

11:04 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Tjena Nicklas! Det var länge sen...

Eh, ja "kampviljan" sitter liksom på ett annat ställe. I stället för att hålla på och slåss om kakans fördelning ägnar i alla fall jag mig mer åt att skapa nya kakor.

Det vore så otroligt bra för precis alla om du och dina polare kunde lägga åtminstone hälften av den energi ni använder till att försöka förstöra andras företagande till att istället skapa eget...

10:49 fm  
Anonymous Krass said...

"Serenetta Monti är medlem i Agende Rosse som kämpar mot Cosa Nostra i Italien och även i USI-AIT, SAC:s syster-organisation. Tillsammans med andra europeiska fackliga företrädare deltog hon vid fredagens blockad av Berns salonger och hon bemöter här Hanne Kjöllers två ledare i DN där Kjöller liknat SAC vid italiensk maffia.

"Hanne Kjöller skriver i DN om SAC och striden mot Berns. Genomgående liknas SAC vid italieninspirerad maffia.

Jag är medlem i Agende Rosse som bildades till minne av domaren Paolo Barsellino som mördades av Cosa Nostra 1992. Vi motverkar maffian och främjar politiska satsningar på ekonomi och förbättrade arbetsvillkor i Italien. Jag är också medlem i USI-AIT som är SAC:s systerorganisation i Italien. De två organisationerna är samarbetspartners.

Hanne Kjöller har missförstått maffiabegreppet. Definitionen av maffia är att den besitter kontroll över den ekonomiska och politiska maktutövningen. Maffian har inget ansikte, ingen talesperson och ingen legalitet. Den verkar fördolt genom näringsliv, politiker och kända personer.

Med sina uttalanden om att SAC:s metoder liknar maffia spelar Hanne Kjöller organiserad brottslighet i händerna. I Italien har maffian idag ökat spelrum genom expansionen av bemanningsföretag och underleverantörer. Via dessa ges maffian ökat tillträde till det etablerade näringslivet. Kriminella arbetsvillkor främjar maffian och ansvarsförskjutningar främjar kriminella arbetsvillkor.

Italienska maffian mördar därför syndikalister eftersom de bekämpar denna utveckling, ofta med blockader som metod. SAC:s kamp mot Berns skulle i Italien utan tvekan vara ett hot mot maffian och den är med största säkerhet ett symboliskt hot mot organiserad brottslighet också i Sverige. Det är destruktivt att Kjöller ges utrymme att vända på begreppen i en
stor dagstidning.

Kjöller verkar inte heller veta vad syndikalism är när hon framför en granskning av en enskild person som bevis för organisationen SAC:s natur. Syndikalistiska organisationer styrs inte av representanter utan av lokal basdemokrati.

Jag flög till Stockholm i fredags för att delta i ett internationellt fackligt möte bland annat om Bernskonflikten. Som medlem i USI-AIT deltog jag också i blockaden utanför Berns. Jag kommer föra frågan om en internationell kampanj mot London Regional med mig hem. "

/ Serenetta Monti, Agende Rosse och USI-AIT"
- https://www.sac.se/Aktuellt/Nyheter/Serenetta-Monti-bem%C3%B6ter-Hanne-Kj%C3%B6llers-ledare

10:53 em  

Skicka en kommentar

<< Home