söndag, oktober 23, 2011

In for the kill

Det hela känns nästan regisserat. Samtidigt som Juholt reser landet runt för att "återupprätta sitt förtroende", något som tydligen går lite sådär, släpper Nya Moderaterna alla spärrar och ägnar sin stämma åt att vältra sig i traditionell socialdemokrati på sin stämma i Örebro.

Det långsiktiga resultatet av detta kan man naturligtvis inte veta, men en sak är säker: Moderaternas taktik fungerar. Sakta men säkert marginaliseras socialdemokratin. De är i de flestas ögon inget alternativ idag. Ytterst få kan nog tänka sig Juholt som statsminister.

Det faktum att Nya Moderaterna idisslar Socialdemokratiska tankar kanske inte direkt tilltalar alla som tidigare av vana röstat på (S), men det luckrar upp fältet och gör att många tidigare S-väljares kompasser snurrar betänkligt när SIFO ringer.

Detta är bra och dåligt. En rotation bland vaneväljare kan vitalisera demokratin. Till det sämre hör att det knappast är några nya idéer som väcker väljarnas lust att röra på sig.

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nu har tydligen moderaterna lämnat kapitalismen,hoppas s snart oxå inser att länderna kommer att gå under om man inte stopppar det statliga stödet till leken med världens pengar.Euron som skulle vara den nya starka valutan,hotar hella europa idag,för att man inte kollade innan hur läget såg ut.
Världen är på väg in i en mycket djup depretion,och med den kapitalismens död...den har dödat sig själv i jackten på bonusar och höga utdelningar,som har lett till krimenal handlingar för att klara kraven.."In for the kill" gäller i hög grad kapitalismen!!!!Den störtar hela världen in i en kris utan dess like...

10:34 fm  
Anonymous Anonym said...

Vad är det som får dig att tro att sådana här undersökningar står sig? Skar du dina handleder 2008?

Hur som helst ser vem som helst (nåja, de flesta, 85 % kanske) att Moderaterna inte alls tar till sig några idéer från sina motståndare. Det handlar ganska mycket om retorik och ganska mycket om personkampanjer. Det bidrar inte till att vitalisera demokratin, lika lite som "rörliga" (vilket innebär ideallösa och populistiskt påverkade) väljare.

Attans bananer, för att sammanfatta det svenska politiska läget.

10:36 fm  
Anonymous Mikael Jonsson said...

Och andra sidan, desto fler som "skolas in" i Alliansen, desto fler kan vi kanske få att välja C när de vant sig vid att släppa S-rinken? Åtminstone de som inte valt missnöjes-SD istället för M?
http://politiskvardag.blogspot.com/2011/10/valjarkemi-formel-for-c-m-s-sd-efter.html

7:59 fm  

Skicka en kommentar

<< Home