söndag, juni 03, 2007

Det är mest en kul grej. Liksom. asså. ba va.

Han verkar tro att det är en lek. Han vet inte ens varför han demonstrerar. "Han vet att 'G8 dikterar villkoren för resten av världen'". Någon övrig analys verkar inte kännas nödvändig.

"Det är action, kul att se. Drag liksom, säger han och skrattar." Action? Kul att se?

De mest betydelsefulla ekonomiernas ledare ska inte få träffas enligt Jonas, eftersom de då ..eh.. dikterar villkoren för resten av världen. För att förhindra det är han beredd att ta till våld. De ska inte träffas helt enkelt för det är dåligt. Jättedumt är det. (...action. drag liksom... suck...)

Denna gång ska G8 bland annat diskutera hur man ska ta itu med klimatproblematiken. Jättedåligt.

Jonas blir gripen av polisen och säger att det är som Guantanamo. Han får liggunderlag, men var svårt att sova för några andra var arga och för att det fortfarande lyste i taklamporna. (OK, inte kul kanske, men hej - man kan ju faktiskt välja att göra nåt annat än att bryta mot tysk lag i Tyskland.)

Enligt Jonas själv uppträdde poliserna "seriöst". De frågade om han åt någon medicin och om han mådde bra. Sedan kom en advokat och Jonas kommer antagligen inte att behöva räkna med några lagliga efterverkningar.

Man kanske kan tycka att detta inte är hela världen. Att det inte gör något att dessa bortskämda skitungar tar ut sin - ur bottenlös självömkan flödande - frustration och aggression på några tyska poliser. Men det gör något. Det gör verkligen något.

Varje legitim frihetskamps värde urholkas.

Alla dessa riktiga hjältar som trots stor risk för liv och hälsa trotsar makten för de mest grundläggande av mänskliga rättigheter. Sådana rättigheter som Jonas, 27, och hans glada svartklädda och maskerade polare, tar för givna.

Vad tror Jonas, 27, att frihetskämparna i länder som Vitryssland, Iran, Burma och Zimbabwe skulle säga om att det är kul att demonstrera? Pridedemonstranterna i Moskva? "det är action. Drag liksom."

Det är skönt att de allra flesta av dem aldrig kommer att höra talas om Jonas, 27.


Update: Läs även Gudmunssons post om vänstern och våldet.

Etiketter: , , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Helt mina tankar om denna ungdomskultur som åker runt i världen och protesterar mot egentligen vad som helst bara det är mot regeringar.

7:31 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Tja, det verkar inte ens vara en sådan avancerad tanke bakom protesterna... :-/

3:07 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker helt seriöst att polisen borde ha slagit ut tänderna på honom.

12:12 fm  

Skicka en kommentar

<< Home