söndag, november 30, 2008

Våldsamheter igen på stadens gator

Sitter och försöker jobba, men störs av en helikopter som hovrar över hustaket. Huliganpacket är nämligen ute och ställer till bråk. Naturligtvis med ungdomlighetens blinda självberättigande i högsta hugg.

Det finns inget ädelt i att kasta sten på polisen. Varför de ägnar sig åt dylika nidingsdåd saknar alla rimliga syften, förutom att de tycker att det är roligt och spännande. De borde få känna efter hur roligt och spännande det är i fängelse. Det är där våldsverkare hör hemma.

För ordningens skull kan tilläggas att de som vill marschera omkring och fira Karl XII oftast är utrustade med våldsamma, vansinniga och vämjeliga idéer som är svåra att dela för folk utan diagnos, men det är faktiskt lagligt att fira gamla kungars dödsdagar hur nipprigt det än kan verka.

Det bästa man kan göra för att motverka spridningen av sådana idéer är att låta dess företrädare berätta om dem så mycket de orkar.

Extremvänsterns äckliga och olagliga manifestationer gör att deras utsedda motståndare lättare framstår som relativt sett mer smakfulla än vad de egentligen är.

Hoppas att polisen ingriper fast och försiktigt och att alla våldsverkare, oavsett påstådd politisk motivering, grips och lagförs som de brottslingar de är.

Etiketter: , , ,

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

Men att vara fet som en gris och sitta i innerstan och klaga över bristanda arbetsro är tydligen ädelt?

Folk slogs ned och hus brändes upp igår i Stockholm. För vissa är det ett större problem än bristande arbetsro. Och dessa problem är tyvärr ett resultat av att vissa fetknoppar helst sitter och klagar över bristande arbetsro istället för att jobba mot högerextremism.

12:24 fm  
Anonymous Anonym said...

nazisterna bakom salemmarschen
och salemfonden är dödma brottslingar och organiserade nazister. alla till Salem! protestera mot nazistmarschen!!

www.salemfonden.se, om nazisterna bakom Salemmarschen och www.nmr.nu för mera info om protesterna mot nazistmarschen!

1:01 fm  
Anonymous Anonym said...

Esah: Touche!

1:14 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag kan även rekommendera http://friherrinnan.wordpress.com/

Väl mött.

5:13 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Vänsteraktivisterna jobbar inte mot högerextremismen. I praktiken jobbar ni för den. Man döljer sin egen våldslust i ett konstruerat berättigande. Ett förfarande som med all rimlighet är kontraproduktiv.

Det går att jämföra med Charles Bronsonfilmerna från 70-talet. Det var kul att se en snubbe åka omkring att mörda folk. Men för att man inte skulle känna sig som ett total arsle när man njöt av detta började alltid filmerna med att Bronsons fru och dotter blev brutalt mördade. På så sätt blev hans våld liksom "motiverat".

På samma sätt inbillar sig dessa eparevolutionärer att deras "aktioner" har effekter mot nazism. I själva verket är det precis tvärtom.

Folk gillar inte när det kastas sten på polisen. Hur kan det vara svårt att förstå?

8:16 fm  
Anonymous Anonym said...

Om man inte visste bättre kunde man ju tro att Johan var nån sorts expert på extremhögern och hur den ska bekämpas. Att gå omkring i stan och bli hånade lär knappast höja moralen hos nassarna. Och gnällande tjockisar som får sus i öronen av helikoptrar kan ju knappast vara vägen framåt för antirasismen?

9:06 fm  
Anonymous Anonym said...

Det handlar inte i första hand om att nazisterna vill fira Karl XIIs dödsdag. De har mobiliserat i veckor för att med en skrytdemonstration och kraftsamling visa upp sig som en livkraftig rörelse på stockholms gator. genom att sabotera deras manifestation och göra det så jobbigt som möjligt att gå i den så förstör man det planeringsarbetet. Det finns en anledning till att de bara var drygt 100 pers igår och den anledningen heter 300 aktivister som försöker stoppa marschen.
Om du inte gillar våldsanvändningen så får du gärna starta en egen fredlig manifestation mot marschen, det är fritt fram.

Väl mött

9:20 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Hahaha.. ja, vad säger man? :-D

Lysande argumentation.

4:01 em  
Anonymous Anonym said...

"Naturligtvis med ungdomlighetens blinda självberättigande i högsta hugg."

haha oj. för du och det du jobbar med förgriper sig aldrig på människor?

Det är berättigat, att säga något annat är bara att vara korkad och att dessutom peka på lagar som argument istället för att komma med egna förklaringar bevisar din dumhet.

Är det bara fel att våldta för det är olagligt?
Eller, ännu tydligare:
Skulle du sluta andas om det blev olagligt?

8:42 em  
Blogger Johan Hedin said...

Kan man bomba fram demokrati ute i världen är det klart att man kan stenkasta fram demokrati här i Sverige!
Samma andas barn.

5:21 em  
Blogger Johan Hedin said...

Om man nu ändå skall försöka ta våldsvänstern (som t.ex. nmr) på allvar som demokratisk kraft så undrar jag: Hur skall det rent praktiskt gå till när man omvänder nazister genom stenkastning? (Eller genom buanden får den delen.)

Tror ni att man går hem och ifrågasätter de moraliska grunderna i nazism när man fått en sten i skallen?
"Efter smärtan lagt sig insåg jag att. Nej, det här med nazism kanske inte är så fint trots allt. De svartklädda skrikande stenkastarna framstod plötligt som riktiga räddande änglar som fick mig att ifrågasätta min tro på rasläran och nu ser jag värdet av demokrati och tolerans så klart!"

Den som tror på detta får gärna räcka upp en hand.

Eller är planen bara att man, på klassiskt manér, skall skrämma dem till tystnad, hota dem, stänga undan dem på specialla platser eller slänga dem ur landet?
Vad var det nu vi kallade sådan politik?

Våldsvänstern är såklart inte ett smack ute efter demokrati. Tvärtom är man extremt beroende av denna typ av förhatliga fiender (allra helst polisen eller storföretagen, men nazister för väl duga det också). Målet är snarare att nära revolutionsromantiken och att skyla över den egna ideologins tillkortakommanden.

5:41 em  

Skicka en kommentar

<< Home