lördag, maj 23, 2009

LO-topparna i nya skandaler

När man som företagare vill resa iväg någonstans för att konferera (det kan vara vettigt att byta miljö och på så vis kunna ta in lite nya intryck - och trevligt förstås) KRÄVER revisorn att man visar upp ett schema där det tydligt framgår att dagarna gått åt till att diskutera för företaget väsentliga saker. Helst ska man också kunna visa upp skrivna protokoll från dessa möten.

Om anhöriga ska följa med får man helt enkelt betala för dem separat ur egen plånbok och av skattade pengar. Punkt.

Dessa regler är uppsatta eftersom den svenska Socialdemokratin betraktar företagare med stor misstänksamhet. Man tycker att företagare i grunden är utsugare som kan och bör skattas så hårt som möjligt och på alla upptänkliga sätt. Det vore helt enkelt förfärligt om de skulle lyckas behålla mer än nödvändigt av deras egna pengar.

För Rörelsens egna representanter gäller dock andra moraliska regler. De är ju nämligen ädla i sinnet. De försöker ju inte utveckla nya verksamheter som kan skapa jobb, vilket uppenbarligen är något skamligt. De ägnar sig istället att genom kartellbildning och fackligt maktspråk "omfördela" de resurser som skapas i företagen.

Man ska inte tro att det kommer de arbetande människorna tillgodo. Omfördelningen slumpar sig nämligen så lyckosamt för fackföreningarnas ledningar att Rörelsen i sin gudomliga visdom beslutat att omfördelningen faller sig så att just LO-topparna får miljonlöner (och mångmiljonpensioner). Rättvist som fan. Och solidariskt.

Idag kan man dessutom läsa i Expressen och på Politikerbloggen om LO-topparnas lyxkonferenser som enligt andra gäster verkar äga rum på stranden, vid poolen och i restaurangerna. De bjuder artigt nog med sina respektive. Allt detta får LO-medlemmarna betala för.

Jag är inte ett dugg förvånad. Så fungerar de. Jag tror inte ens de förstår varför detta blir en nyhet. De är helt enkelt lite finare människor. Lite extra jämlika, liksom. De tycker säkert att de ÄR så mycket bättre än vanligt folk att de förtjänar lyx och överflöd på just detta vanliga folks bekostnad.

Jag borde väl egentligen inte bry mig. Jag är inte medlem i LO och kommer med all rimlighet heller aldrig bli det.

Garvet är på bekostnad av alla dessa fackanslutna som går och tror att deras fackavgifter - många gånger på flera tusen om året - går till något som gynnar dem själva.

Tänk igen.

Etiketter: