måndag, maj 18, 2009

Invandring livsviktig för Europas ekonomi

Kommentarerna kring gårdagens partiledardebatt har huvudsakligen en tematik: Besvikelse över de uteblivna diskussionerna kring EU.

Det hade väl varit oerhört intressant att veta mer om hur Miljöpartiet resonerade när de lika plötsligt som glädjande bytte EU-motståndet mot positivism (hur länge det nu varar när de båda språkrören byts ut 2011).

Lika intressant hade det fått vara att grotta ner sig i Socialdemokraternas hållning i frihandel kontra facklig kontroll över ländernas arbetsmarknader. Med EU- och frihandelsmotståndaren Marita Ulvskog i spetsen finns det all anledning att ta tempen på den Socialdemokratiska protektionismen.

Över "Go Home" och "Social turism" finns ett tydligt invandringsmotstånd. Detta är inte bara djupt omoraliskt och orättvist. Det är också förödande för Europas ekonomi.

En god vän är för närvarande i Palo Alto i Kalifornien och bloggar om ett seminarium på vilket det framkommer att en mer restriktiv migrationspolitik är ett hot mot företagens utveckling i Silicon Valley.

Detta är ett förhållande som givetvis gäller även på denna sida atlanten.

Etiketter: ,