fredag, juli 24, 2009

Fler och fler uppmärksammar LAS-problemen

En blogg som heter TV-journalisten skriver om de problem som LAS medför. Nu är jag inte säker på vad TV-journalisten i fråga vill med LAS, om han liksom jag tycker att lagen ska avvecklas med detsamma, eller om det är mindre justeringar som eftersträvas.

Inte desto mindre framgår att LAS är ett problem som leder till 11-månaders vikariat på arbetsmarknaden för TV-journalistik. SVT har till och med (enligt samma post) lagt ut all personalhantering på bemanningsföretag, vilket frikopplar dem från LAS-problematiken.

LAS skyddar de som redan har haft jobb länge och därmed har hunnit skaffa sig såväl kunskaper, kontakter och andra färdigheter (och a-kassa), från konkurrens av alla dem som hoppar från vikariat till vikariat och som aldrig fått fotfäste på arbetsmarkanden.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Men fördelarna då som att ett gäng inställsamma rövslickare inte får komma först till kvarn med en skev verklighetsuppfattning.Har garanterat hindrat många arbetsplatser från att likna rena rama skämtet. :)

Emme

5:17 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hehe... jo, förvisso... ;-)

Men de företagare som premierar inställsamma rövslickare får betala priset.

Deras konkurrenter som fattar beslut på bättre grunder kommer att tjäna mer pengar och har sålunda större chanser att överleva i marknadsekonomins evolutionära process.

5:32 em  

Skicka en kommentar

<< Home