tisdag, september 08, 2009

Problemen för vänsterpartierna har bara börjat

Nu tillhör jag ju ett parti som hittills varit ganska blygsamt representerat i Stockholmspolitiken, men en hel del tyder på att vi kommer att kunna ta en del mark.

Gruppledare och distriktsordföranden Per Ankersjö för Centerpartiet i Stockholm märks (med rätta) i debatten och får en hel del bra press.

Det rödgröna samarbetet är kanske en förutsättning för ett trovärdigt vänsteralternativ, men det har samtidigt potentiellt digra konsekvenser för vart och ett av de rödgröna partierna (möjligen med undantag för Vänsterpartiet), beroende hur det går i förhandlingarna.

För stora delar av LO-sossarna är Miljöpartiet ett rött skynke. Hoten mot energiförsörjningen och infrastrukturutvecklingen känns - befogat eller obefogat - oroande för ett stort antal industriarbetare.

Vänsterpartiet vill lämna EU och har en hållning om t ex svensk trupps insatser i Afghanistan som inte på något sätt kan anses förenlig med vad Socialdemokraterna tycker.

För många Miljöpartiväljare känns nog Socialdemokraternas otympliga syn på företagandets villkor otidsenlig. Frihet för alternativa upplåtelseformer för utförare av vård- och omsorgstjänster krockar med de mer statskramande S och V.

För att inte tala om friskolorna. Vad händer med dem i en hård förhandling när Vänsterpartiet ska förmås att gå med på fortsatt EU-medlemskap och budgetbalans?

---

Läs också DN om Stockholmarnas nej till vänsterpolitik, bloggen 100 steg till om behovet av ett Socialdemokratiskt uppvaknande och Per Ankersjö om Socialdemokraternas pr-konsulters ytterligt kniviga uppgift.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det finns ingen som anvant och fifflat med skattepengar och utnyttjat sin stallning for att skaffa personliga fodelar som Mona Sahlin.
Kontokort, kronofogde, onodigt jobb at dottern ,lyxresor for familjen ar bara fragment av hennes handlande. Att hon inte ar lampad for landets hogsta befattning ar en sjalvklarhet och det var genom en misslyckad kvotering som hon blev partiledare da
alla kvalificerade kvinnor tackat nej och bottenskrapet blev kvar.

S kongress bor byta ut henne mot en kompetent person som valjarna har fortroende for.
50% av partiet emot henne och att ga till val med en sadan ledare ar politiskt sjalvmord.
Hennes enfaldiga dagispladder och befangda forslag ar sa omdommeslosa och verklighetsframmande att de hor hemma i ett komisk barnprogram

Tomma loften och floskler fran SSU ar det enda hon presterar.
Hon kommer ensam att kvadda hela partiet om hon far fortsatta och de flesta Socialdemokratiska valjarna sager att dom inte vill ha henne av detta skal.
Opponionsundersokningen i Stockholm talar sitt tydlig sprak.

Sok jobb, tala om att du olovligt brukar anvanda arbetsgivarens kontokort for dina privata betalningar,sag ocksa att du felparkerar 98 ganger under ett ar och att Kronofogden brukar krava dig pa skatt, dagisavgifter och p- boter.
Att du blivit utsparkad ur facket for bristande betalning kan du halla tyst om sa dina kollegor inte far veta det.
Med en 3:a i betyg fran Sociala linjen och utan arbetslivserfarenhet blir de jobb du kan soka begransade.

Men Mona Sahlin vill med sadana meriter ha landets hogsta befattning, bo i Sagerska palatset och representera oss alla internationellt och det ar du som i sa fall anstaller henne med din rost.

Vem ar forvanad over hennes daliga siffror?
hignonsu

1:12 em  
Anonymous mikael said...

hur förklarar sossar att socialbidrags beroendet var HÖGRE 2004 än idag och antalet sjukpensionerade var nästan snudd på masspensioneringar?? (scb)

fk tjänstemän fick BONUSAR för att tvinga in folk i förtida och sjukpensioneringar (uppdraggranskning 2005)

och att herr göran sålde företag och lånade pengar hej villt?(riksgälden)


är detta socialdemokratisk "rättvisa"

utan politik eller lösningar ljuger gärna sossar hittar på och kritiserar och förmörkar..men det är ju klart "mona lovar"

2:39 em  

Skicka en kommentar

<< Home