söndag, november 08, 2009

Wetterstrand är vänsterns chans

Till rödgröna vänner och andra som läser detta ska jag drista mig till att berätta en (eventuellt) obehaglig "sanning".

Med Mona Sahlin som statsmininsterkandidat kommer ni inte att vinna valet.

Det spelar ingen roll på vilken politik ni går till val, om folk inte litar på den person som ska leda genomförandet av den.

Svenskarna vill helt enkelt inte ha Mona Sahlin som statsminister.

Inte ens Socialdemokrater har särskilt högt förtroende för Mona Sahlin. (Det måste ses som något unikt.)

Samtidigt åker statsminister Fredrik Reinfeldt runt i världen och gör ett riktigt bra jobb, vilket han också rättvist belönas för i förtroendemätningarna.

Även om många sossar säkert har problem med åtminstone delar av Reinfeldts politik, måste de ju ändå konstatera att den del av arbetet som statsminister som inte omfattar storskaligt sparkande på dem som ligger, eller vad det brukar heta, sköts ganska skickligt.

I takt med att förtroendet för Sahlin dalar, ökar förtroendet istället stadigt för Maria Wetterstrand. Hon ger ett stabilt intryck, uttalar sig ofta på slagkraftigt sätt och upplevs som kunnig och seriös.

(Se upp nu, för nu kommer den obehagliga sanningen:)

Om vänsterpartierna vill vinna valet, måste de lansera Maria Wetterstrand som statsministerkandidat.

Wetterstrand har dessutom helt andra möjligheter att attrahera väljargrupper som brukar rösta borgerligt än vad Mona Sahlin har.

(Nu tror jag förvisso inte att Maria Wetterstrand skulle bli en särskilt bra statsminister, men å andra sidan tycker jag ju inte att Mona Sahlin eller Lars Ohly skulle vara så mycket bättre.)

Det är säkerligen en hissnande tanke för många socialdemokrater att inte bara ha givit upp tanken på att regera själva, utan att till och med delta i och betala huvuddelen av en valrörelse som syftar till en göra en icke-socialdemokrat till statsminister.

För hissnande för att acceptera, så det kommer aldrig att hända. Men det innebär att de förlorar valet. Och bra är väl det...

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Oscar Fredriksson said...

Jag har tidigare spekulerat i att Thomas Bodström eller Maria Wetterstrand skulle ersätta Mona Sahlin som vänsterns statsministerkandidat. För Bodströms del verkar det kört nu efter S-kongressen men Maria har nog alltjämt en god chans.

http://oscarfredriksson.blogspot.com/2009/09/thomas-eller-maria-ersatter-mona-innan.html

10:06 em  

Skicka en kommentar

<< Home