onsdag, februari 24, 2010

SVT driver klimatfascism

Det är så sorgligt. För alla som har ett uppriktigt miljöengagemang är det förfärligt att se hur allvarliga och komplicerade potentiella miljöproblem reduceras till att bli slagträn i vänsterpopulistisk propagandaapparat.

Värre är när detta sker med barn som målgrupp. Ännu värre är när detta sker för dina och mina licenspengar!

SVT har tydligen ett nytt barnprogram som heter MEGA. För alla oss som är tillräckligt gamla för att minnas Vilse i pannkakan, med de klasspedagogiskt riktiga figurerna storpotäten och trashanken, kan man konstatera att vi kom lindrigt undan.

I programmet MEGA ska barnen få antikonsumtionismen nedtryckt i halsen. Inte ett ord nämns - såvitt jag vet - om att den ökade konsumtionen är uttryck för tillväxt och ökat välstånd.

Att folk faktiskt får det bättre.

Att handel i allmänhet, och handel över gränser i synnerhet, skapar välstånd som gör det möjligt för människor i fler delar av världen att lösa de miljöproblem som skördar dödsoffer varje dag.

Barnen får lära sig att det är dåligt att äta kött och när de ska träffa en "klimathjälte" får de möta en huligan från Greenpeace som "räddar" klimatet genom att kedja fast sig i ett träd och tycka att politikerna, företagen och alla andra normala människor är jättejättedumma.

Fruktansvärt osakligt, osmakligt och helt oacceptabelt som barnprogram. Dylik smörja kan omöjligt vara förenlig med sändningstillståndets krav på saklighet och opartiskhet.
---
Läste om detta hos Elisabeth Thand Ringqvist som med all sannolikhet inte kommer att låta detta passera obemärkt.

Etiketter: , , ,

4 Comments:

Blogger Per Hagwall said...

Jag såg det där på tv igår, det kändes som 70-talet var tillbaka.

5:12 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Illa. Jäkligt illa... :-/

5:28 em  
Anonymous Kapten Kalas said...

Va? Vad är det frågan om? SVT har tydligt tagit en helt neutral ställning i forskarsynpunkt. Skall konsumtionen öka så måste också produktionen öka. När folk köper nya TV-apparater hela tiden så blir detta påfrestande för miljön. Det tar väl upp emot 100 år för naturen att bryta ner plast och liknande komponenter.

Problemet uppstår ju i att marknadsekonomin är baserad på något som måste förstöra miljön för att överleva. Jag inser att denna kommentar kan låta som värsta slaget av varvskomunism. Dock är så inte fallet, det är bara så att jag inte är tillräckligt naiv för att inte inse att konsumtionssamhället tär något in i bänken på miljön.

Detta på samma sätt som jag är väl medveten om att en marknadsekonomi är en förutsättning för att folk skall få det bättre. Dock är det ju så att då miljön påverkar allt omkring oss överallt så är detta något som jag personligen tycker är att prioritera. Fast det är ju bara jag som försöker tänka långsiktigt.

7:10 em  
Anonymous tobbo said...

neutral ställning ur forskarsynpunkt?

Att vi konsumerar mer stämmer, men det finns mycket som tyder på att vi konsumerar bättre med ökad välfärd. Vi köper fler tjänster och de produkter vi köper är ur miljösynpunkt mycket bättre än bara för något år sedan. Utvecklingen går mycket snabbt.

Ang. nedbrytningstid så återvinns 97% av svenska sopor. I afrika ligger de på hög och läcker lika mycket metan som hela europas bilpark.

poverty is the worst polluter! Vi borde satsa allt på att fortsätta utvecklas ekonomiskt. Bara då kan vi klara alla miljöproblem. I Sverige har vi redan löst de flesta. Vi släpper ut mindre koldioxid än vi tar upp bland annat tack vare ett aktivt skogsbruk och klimatsmart elproduktion. Traditionella miljöproblem som gifter i naturen har minskat med 90% på 30 år. Det har bara varit möjligt för att vi haft råd.

Att vara emot konsumism är att vara emot verktygen som kan lösa problemen.

8:08 fm  

Skicka en kommentar

<< Home