onsdag, juli 28, 2010

Jo, Baylan, sommarmätningar kanske är lite speciella?

Tänk att en familj är på väg tillbaka till stan efter att ha varit och hälsat på släktingar på semestern. Jobbskatteavdraget som gav mamma och pappa tillsammans över tretusen spänn extra i månaden. Tretusen i månaden som räckte till en säker bil (med a/c) och som du vet tar dig hela vägen utan att krångla.

Gammelmormor var på gott humör och ville hänga med och bada eftersom hon numera anlitar Kalles Städ Service för att torka ovanpå köksskåpen. Genom RUT har mormor råd.

Nu är det visserligen så att äldreboende inte på något sätt kan komma på tal. Enligt tanten är sådant för "gamla människor". Om det ändå mot förmodan skulle bli aktuellt känns det bra att mormor genom lagstiftningen kommer att garanteras valfrihet och inte vara hänvisad till kommuntjänstemännens godtycke. Alla gamla polare är ju på Grankullen. På Tallbacken bor det ju mest bara gamla trökjönsar, brukar mormor säga.

De kommer närmare Stockholm och fastnar i köer och tänker vad himla bra det vore om man kunde bygga den där förbifarten nån gång! Köer är knappast bra för miljön. Vare sig den fysiska runt omkring bilen och globalt, eller den mentala i den semesterpackade bilen.

Klumpen i Nisses mage inför skolstarten från förra året lyser med sin frånvaro i år eftersom mobbargänget numera är splittrat och Elvira som fattar matte snabbt ska få utveckla sina talanger på sin nivå.

Sina matteskills till trots förlorade Elvira tävlingen mot Nisse som gick ut på att spota vindkraftverk. De har nämligen på den senaste tiden blivit jäkligt många och efter 200 tröttande de och började med kor istället. Sådana finns nämligen fortfarande eftersom det med Alliansens politik fungerar bättre att vara småföretagare - t ex lantbrukare.

Det kanske inte hela familjen tänker på, men den underliggande trygghet människor känner i att veta att vi har en regering som tar ansvar för landets ekonomi, som är skickliga och seriösa, som kan samarbeta bra, som satsar på forskning och skola och som inte huvudlöst köper bilfabriker och annat för skattebetalarnas pengar, bidrar säkert till hur man svarar när SKOP ringer.

---

Läs även SvD, DN, Aftonbladet, Expressen och Per Ankersjö.

Etiketter: , , , ,