torsdag, augusti 12, 2010

"De senaste dagarna har vi inte haft något spel alls på de rödgröna"

Socialdemokraterna är ju hårdnackade motståndare till en avmonopolisering av den svenska spelmarknaden. De sköna mångmiljonbelopp de drar in från a-lotterierna vill de naturligtvis inte förlora.

Trots detta går det ju inte att stoppa internationella spelföretag som erbjuder intressanta produkter från utländska servrar.

Ett exempel på ett sådant intressant spel är riksdagsvalets utgång. Hos Fredrik Antonsson - tokmoderaten - läser jag att Unibet ger 1,65 gånger pengarna för en Alliansseger och hela 2,00 för vänsterseger.

Ladbrokes har haft jämnare odds - 1,80 för Alliansen och 1,90 för Mona och gänget. Dock flaggar Ladbrokes för att sänka oddset på Alliansen till 1,60 och höja vänstersegern till 2,40. Anledningen? "De senaste dagarna har vi inte haft något spel alls på de rödgröna"!

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Anonymous K2 said...

"Trots detta går det ju inte att stoppa internationella spelföretag som erbjuder intressanta produkter från utländska servrar."

Nedanstående är ett rykte som jag kommer ihåg från Flashback och ska väl betraktas som just ett rykte:
Det "roliga" i det hela är att A-lotterierna gick online med sina lotter så samarbetade man med PAF som är baserat i Åland. Givetvis så var det hela registrerat i Åland för att slippa svenska monopolregler. Dock försvann A-lotteriernas online-del rätt snart och om det blev nedlagt eller om man köpte PAF har jag inte en aning om.

11:40 fm  
Anonymous Håkan Bystedt said...

Nej A-lotterierna och S är inte för ett monopol på spelmarknaden. Det är viktigt att det finns konkurrens mellan staten och folkrörelserna. Vi har också förordat licenser för de internationella spelbolagen så att konkurrensen skel på ligvärdiga villkor. Idag sätter de internationella spelbolagen sina egna villkor.
Riktigt att vi samarbetade med PAF, men med tillstånd i Sverige och med servrar i Sverige. Men eftersom vi då bara fick spela tillbaka 50% till kunderna gick det inte att konkurrera med de internationella spelbolagen som spelar tillbaka både 80 och 90% och sätter sina egna regler. Så ditt rykte var helt fel.
Håkan Bystedt
Ordf. A-lotterierna

9:06 fm  

Skicka en kommentar

<< Home