måndag, maj 23, 2011

LRF vs prussiluskorna

LRF's ordförande rycker idag ut till gårdsförsäljningens försvar. En jämförelsevis liten handel, men som kan betyda mycket för de hårt kämpande svenska tillverkarna av kvalitetsdrycker.

Människan före systemen är en stark centerprincip och nog borde väl våra allianskompisar gå att övertyga?

Det är en snårstig att få ihop gårdsförsäljningen med alkoholförsäljningsmonopolet, men utredaren har ju faktiskt ritat upp en framkomlig eg-rättslig väg. Låt oss pröva det.

---

Tyvärr verkar Miljöpartiet, som tidigare inte ställt sig helt avvisande, nu göra det. :-(

Etiketter: , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Björn said...

Eller så avvecklar vi monopolet och bejakar de frihetliga principerna fullt ut? Det är bara den som inte kan ta ansvar för sig själv som inte kan klara av att alkohol säljs av andra än staten och om vi nu ger folk förtroendet att rösta och köra bil så borde de rimligen även få ansvaret att kunna köpa alkohol av andra än staten. Och detta skriver jag trots att jag själv förespråkar en nykter livsstil.
Den dagen vi tror att människor inte vet sitt eget bästa och därför måste styras uppifrån så har vi indirekt även underkänt hela idén bakom demokratin...

1:16 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Ja.

3:48 em  
Anonymous Robert said...

att vi får köra bil är väl inte så fritt som du får det att låta, Körkort med föregående utbildning och körprov,trafiklagar, besiktning av bilen samt åldersgränser. Jag skulle dock inte vilja ha ett samhälle utan lagar regler för trafiken och inte då heller när det gäller alkoholen där det varken finnsbesiktning eller fartgränser. när det gäller att människor inte vet sitt eget bästa syns ju på alla de som är beroende av narkotika men det kanske också skall vara fritt enligt dig Björn? För tydligen vet ju alla vad som är bäst för dem. Då borde alla kunna göra vad som helst utan lagar , för de flesta lagar är ju begränsningslagar på vad folk för göra eller inte. På dig låter som om alla länder som har lagar inte är demokratiska.

11:11 fm  

Skicka en kommentar

<< Home