tisdag, februari 06, 2007

Facket kraschade ettårsfirandet

Det som slutligen fick Sofia Appelgren att fatta beslutet att sälja salladsbaren Wild'n'Fresh var tydligen en händelse i lördags...

Tillsammans med sina vänner och släktingar skulle ettårsdagen för Sofias skötebarn firas. Då har facket den goda smaken att kraftsamla och ställa 40 blockadvakter i vägen.

Ytterligare 20 politiska aktivister av något slag deltog i trakasserierna.

Man kan ha förståelse för att HRF kämpar för någon slags princip, men det inte en princip som tvingas försvara sig. Det är en människa.
...

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Och det är inte männsikor som blir av med semsterersättningar och får sänkt levnadsstandard om företag som Wild n Unfresh får bestämma på arbetsmarknaden?

9:16 em  
Blogger Nickersson said...

Eeh. Sofia hade bestämt sig för att börja läsa igen mars o7, det redan våren 06, och därmed sälja rörelsen så kom med något bättre bitte. Du kan ringa och fråga henne själv om du inte tror mig.

9:48 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Anonymous:
De som jobbade på wild'n'fresh verkade trivas och gilla villkoren. De tyckte inte ens att det var nödvändigt att gå med i facket. Kanske det blev för provocerande för HRF? -Att folk faktiskt kan ha det bra utan deras inblandning?

Nickersson:
Man kan kanske kombinera studier med företagande om man lyckas få igång verksamheten så pass att anställda kan sköta det dagliga... Jag misstänker att det kan ha varit Sofias plan, men jag vet inte och jag kommer definitivt inte "ringa och fråga henne själv". Hon har tillräckligt med galningar på halsen redan som det är! ;-)

Tack båda för kommentarer.

11:55 em  
Anonymous Anonym said...

Hej, jo det har varit många turer om detta ställe..har inte läst på tillräckligt för att ha en åsikt egentligen just nu, men det känns som david o goliat..

http://blogg.aftonbladet.se/9194

11:54 fm  

Skicka en kommentar

<< Home