onsdag, februari 07, 2007

HRF gottar sig hela vägen till begränsad konflikträtt

Facket vann slaget, men det var med all sannolikhet en dyrköpt seger.

Den trista historien med HRF's besinningslösa attack mot Sofia Appelgren och hennes salladsbar, Wild'n'Fresh, har skapat ett opinionstryck för att förändra konfliktreglerna.

Det är märkligt att man verkligen inte bryr sig om vad folk tycker. Av ren självbevarelsedrift borde man välja att ligga lite lågt nu mitt i avtalsrörelsen.

Idealism och arrogans är jävligt lika, men upplevs på helt skilda sätt.

Artiklar om konflikten: Aftonbladet, SR, DN, SvD
...

2 Comments:

Blogger Arlav said...

Detta är nog en riktig Pyhrrusseger för the Fuck..
Tror inte för ett ögonblick att facket fått ett ökat förtroende hos allmänheten. Möjligen hos de närmast sörjande som alltid anser att "vad far gör är alltid det rätta".
Vad kan det fö ha kostat facket? Ställer folk upp gratis för att vifta med slagord? 2 månader - 60 dagar a minst 8h? För 5-10pers
60x8x6stx 200spänn = minst en halv mille.
Spelar väl ingen roll, det är ju bara medlemmarnas medel..

4:54 em  
Blogger Mats Dagerlind said...

Det är dags att på allvar diskutera om inte Sverige i likhet med Finland och många andra länder nu är moget för allmängiltigförklaring av centrala branschavtal och om det inte är mer civilicerat att möta en ohörsam arbetsgivare i domstolen i stället för på gatan.

Under tiden är det emellertid viktigt att facket avfärdar allt tal om proportionalitet och begränsningar i stridsåtgärder gentemot små företag respektive företag som saknar fackligt anslutna anställda. Man måste tydligt undanröja den utbredda missuppfattningen att det skulle finnas någon frihet i allmän mening för arbetsgivare att avstå från att skriva på kollektivavtal. Friheten ligger i att den parlamentariska demokratin har anförtrott arbetsmarknadens parter att själva genom förhandlingar och avtal ta ansvar för stora delar av arbetsmarknadens regelverk och att staten så länge parterna lever upp till det ansvaret avstår från detaljlagstiftning på området. Varje arbetsgivare som vägrar skriva på kollektivavtal missbrukar detta förtroende, undandrar sig sitt ansvar och undergräver den svenska avtalsmodellens legitimitet. Kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter är något kvalitativt väsensskilt från en bokklubb eller idrottsförening och negativ föreningsfrihet är därför inte tillämplig.

7:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home