fredag, december 28, 2007

Centerpartiet säger ifrån mot Byggnads

Vi var många som reagerade på Byggnadsarbetareförbundets ordförande Hans Tilly's obeskrivbart osmakliga debattartikel med anledning av utfallet i vaxholmsmålet där han jämställer det faktum att människor rör sig över gränser för att jobba och tjäna pengar med den smutsigaste av alla brottsliga verksamheter - trafficking.

Idag tar Centerpartiets partisekreterare Anders Flanking till orda på SvD Brännpunkt om saken.

Hans Tilly och Byggnads borde avkrävas en ursäkt. Inte nödvändigtvis till de Lettiska byggjobbarna som man förnedrar, men till alla offer för människohandeln. :-(

Etiketter: ,

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hans Tilly borde helt enkelt avgå, så enkelt är det. Han har klantat till det rejält och förtroendekapitalet för honom och hans förbund minskar drastiskt. Hela hans agerande tyder på en desperation som leder till denna typ av klavertramp. Många politiker och pampar har fått kliva av för mycket mindre än så här. Nåt Tilly och hans politiska meningsfränder ofta bidragit till. Visa nu lite ryggrad och avgå.

1:41 em  
Anonymous Anonym said...

Tvivlar på att ordet "ursäkt" existerar i DEN fackliga världen.

2:49 em  
Blogger UtsiktFrånEttTak.... said...

Ni är hjärtligt välkomna ut så ska vi ta och titta till ett par rediga byggen där gästarbetarna finns. Så får vi se om ni tycker det känns som ett "fritt val".
Ni kanske tyckte det var OK att jobba för trettio spänn i timmen. Och dessutom få betala för mat och husrum, inte kunna säga upp sig, och jobba med farliga verktyg. För det är så det är, och inte kommer CUF att vara de som ställer sig upp och säger ifrån.
Än så länge har jag inte träffat nån gästjobbare som varit otacksam för fackets besök

Calle Fridén

3:33 em  
Anonymous nicklas eriksson said...

han har ju rätt! Som utsiktfrånetttak nämner, åk ut och titta på er satans liberala dum-dröm i verkligheten så får ni se hur det fungerar! Kolla gärna in hur de bor också, och jämför med hur ägaren till firman har det.

Eller du kanske håller med ärkepuckot Aqurette som skrev att Rättvisemärkt tar bort fattiga kaffebönders i Afrika och Latinamerika rätt att välja att vara fattiga??? Men så dum tror jag iofs inte att du är.

6:14 em  
Anonymous Anonym said...

Frågan är vems intressen Byggnads skyddar?
De egna eller gästarbetarnas?

6:50 em  
Blogger Hanna Wagenius said...

Trettio kronor i timmen, vänta nu, den där siffran känner jag igen..
Är det inte vad kommuner brukar betala sommarjobbande ungdomar?

9:44 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Men KOM IGEN!!! Jag kan köpa att man drivs av någon slags protektionistisk syn på handel över gränser och jag kan till och med köpa att man tycker att en ideell förening utan att behöva motivera sig kan bestämma, liksom lite grand vart efter, vad som ska gälla på den svenska arbetsmarknaden och att de ska ha rätt att tillgripa våldsåtgärder för att hindra människor från att utföra sitt arbete.

Jag håller verkligen verkligen verkligen inte med, men jag förstår och accepterar att vissa tycker så.

Men jämförelsen med trafficking!?!?

Även om man tycker att byggnads och Hans Tilly är det bästa som hänt sen självhäftande tejp, ÄR DET UTTALANDET ÄNDÅ INTE ATT GÅ LIIITE FÖR LÅNGT?

12:13 fm  

Skicka en kommentar

<< Home