tisdag, september 16, 2008

Förtryckets fanor fanns på plats

Var förbi demonstrationen som hastigast idag. Hade fullt med möten och massor av göra så jag kunde bara stanna ett par minuter och hade hoppats på att pricka in Henrik Alexandersson. Dock verkar han gått på tidigare än beräknat...

Det verkar ha varit många bra tal från alla från höger till vänster. Skulle verkligen vilja ha hört Magnus Betnér och Johan Norberg, men det kanske finns på nätet någonstans?

Vänstern hade en massa röda fanor med sig. Jag hoppas att dessa aldrig vecklades ut, eftersom de står för ett system av ett förtryck långt större än den integritetskränkning man nu säger sig vilja stoppa.

Etiketter: ,

10 Comments:

Anonymous Svartskägg said...

Till skillnad från piratflaggan då. Rent historiskt sett har den ju alltid stått för demokrati och yttrandefrihet.

(. .)

8:40 em  
Blogger Fredrik said...

Jo, det är mycket plågsamt att se hur kommunisterna solar sig och talar om "frihet" och "rättigheter". kväljningar.

10:34 em  
Blogger Nikke said...

Häng inte upp dig på färgen på fanorna. Själv kan jag bli mörkrädd av alltför frihetliga liberaler ibland - men i den här frågan står vi på samma sida skranket.

Johan Norberg var lysande idag. Hans tal finns sparat på Kulturbloggen:
http://kulturbloggen.com/?p=1662

12:35 fm  
Blogger Ol' Dirty Svenne said...

Just fanken! Nu glömde jag att jag hade tänkt smyga in en referens till DDR när jag höll mitt tal i Malmö. Glömde det. Tusan oxå... hade varit guld när man ändå hade dem där allihopa på plats.

Å andra sidan hade det kanske inte funkat med tanke på ung vänsters slogan: "Vill du ha det som i Sovjet"? Självironin är subtil...

1:25 fm  
Blogger Kristoffer Ejnermark said...

Om man har en historisk kunskap lika omfattande som sin egen lillfingernagel skulle man nog kunna förväxla den röda fanan med det stalinistiska förtrycket.

Idag existerar inga stalinister med röda fanor. De mest kritiska mot det stalinistiska förtrycket råkar faktiskt vara de som håller den röda fanan högt.

Men visst, om man är vulgärliberal betyder ju det inte så mycket. Då helgar målet medlen = smutskasta allt som inte är liberalt i sitt eget tycke oavsett medel.

10:27 fm  
Anonymous Anonym said...

Socialismen förslavar. Läs F A Hayek, t ex.

11:29 fm  
Blogger Fredrik said...

tja Kristoffer, att man inte hyllar Sovjet är väl inget konstigt, _vad_ är det som dagens rödingar vill göra som är så annorlunda då? Socialism är inte frihet. Att Kalle Larsson stod och varnade för den stora staten är, eh, intressant...

10:21 em  
Anonymous Anonym said...

Kristoffer: Tänk dig såhär... Man stod istället där med ihoprullade naziflaggor. Man blev kritiserad för det på en blogg och man bemöter det med något i stil med: "nä, alltså, det är så trist att svastikan alltid ska bli sammankopplad med Hitler. Tror faktiskt inte att det vara några hitlerister där... Han perverterade ju vår ideologi och började mörda folk och starta krig. Vi gillar ju liksom bara det hälsosamma marscherandet och musiken..."

9:31 fm  
Anonymous NM said...

Vänstern och miljöpartiet har konsekvent motsatt sig övervakning och spioneri. De är de enda som är pålitliga i de här frågorna.

Massövervakning, hårdare tag, militärupprustning och så vidare är hänger för övrigt samman med nyliberalism och kapitalism. Det vill säga att dessa verktyg tycks nödvändiga för att upprätthålla en djupt orättvis värld.

3:36 em  
Anonymous Jonas said...

Nm: Massövervakning och liberalism? Nu är du verkligen ute och cyklar...

7:01 em  

Skicka en kommentar

<< Home